Den förklädda guden
den förklädda guden_2.jpg
den förklädda guden_3.jpg
den förklädda guden_1.jpg

Författare

Victoria Larm

Den förklädda guden

2023-04-03

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2023-04-03

Recensionsdag

2023-04-24

Formgivare omslag

Heike Schüssler

Kategori

Kriminalromaner

Mediekontakt

Sara Dobareh

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Pestmasken

Läsordning

2

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113115382

Den förklädda guden

Recensioner

”Victoria Larms spänningsromaner liknar ingen annans”

”Romanen har ett halsbrytande högt tempo och det är svårt att släppa taget om den. Läsaren/lyssnaren får inte en lugn stund kan jag meddela. Det är häpnadsväckande och filmiskt berättat, vilket är Victoria Larms ambition.”

Smålandsposten

Böcker av författaren

Om boken

Året är 1936 och tre år har gått sedan en kvinna under dramatiska former stal ett spädbarn från Villa Talludden på Djurgården. Mikael Kejser, som under kidnappningen fick obotliga skador, har nu fått veta att han inte har lång tid kvar att leva. Han bestämmer sig för att utkräva hämnd och att till varje pris hitta kvinnan och det försvunna barnet.
Noel Bråkensköld, en stilig läkare som bär på ett mörkt förflutet, antar ett uppdrag som snart leder honom till Zürich, norra Italien och till träskmarkerna vid Laguna Morta, "Den döda lagunen". Men när han kommer för nära familjen Seigels hemligheter tvingas han att fatta flera våghalsiga beslut.Varför är det så många som söker efter det kidnappade barnet? Vilka är alla dessa människor som tycks villiga att offra sina vänner, gå bakom ryggen på sina närmaste, förgöra sina vedersakare och bryta bröd med sina fiender?Den förklädda guden, andra delen i serien Pestmasken, är en historisk spänningsroman där läsaren får följa med på en halsbrytande resa in i familjen Seigels dramatiska värld av död, svek och oväntade allianser.

Läs mer

Victoria Larm

Den förklädda guden

Om boken

”Victoria Larm har berättartalang. Hon målar skickligt upp miljöerna i 30-talets Stockholm och Venedig”- Lotta Olsson, Dagens Nyheter
”Victoria Larm skriver så det sprakar om det, vacker och rasande spännande med ständigt nya vändningar. Jag längtar redan efter fortsättningen!” - David LagercranzDen nionde kretsen är en historisk berättelse i formen av en äventyrsroman. Miljöerna är framförallt Stockholm och Venedig i ett 1930-tal som på samma gång andas framtid och undergång.Livia är sjutton år, född in i en av Sveriges rikaste redarfamiljer, men knappast den som ska ta över företaget. Hennes far ser henne som ett hopplöst fall ända sedan moderns död. På Riddarholmen hålls en fest som är satiriskt hållen till ära av Ivar Kreugers självmord i Paris, en man vars luftslott har ruinerat flera av landets ledande familjer, inte minst Livias egen. Ett bombhot skapar panik bland alla gäster och ett värdefullt föremål försvinner.Föremålet, en pestmask, är nyckeln till att lösa Livias familjs stora gåta: vad var det som hände när hennes farbror Henrik, han som skulle ta över hela företaget, helt plötsligt försvann.Den nionde kretsen är första delen i en serie som följer familjen Seigels kamp om förmögenhet och makt - men som är fylld av svekfulla handlingar, hämnd och onda brott.

Läs mer

Den nionde kretsen

Victoria Larm

Den nionde kretsen

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

28 mars 2023

Våra nya böcker i april 2023

NyheterBoknyheter
den förklädda guden_2.jpg
den förklädda guden_3.jpg
den förklädda guden_1.jpg