Hämndprojektet

Författare

Jenny Jägerfeld

Hämndprojektet

Svenska

2024-09-26

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Mediekontakt

Lina Sjögren

Författare

Recensionsdag

2024-10-14

Publiceringsdatum

2024-09-26

Formgivare omslag

Sara R Acedo

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Ljudbok, E-bok, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113131146

Antal Sidor

300

Böcker av författaren

Om boken

"Hämnden gör mig fri!"
I en flyttkartong hittar Nico sina gamla dagbok och börjar läsa. Bland mer eller mindre genanta noteringar om förälskelser och fyllor, läser hon något som talar direkt till henne, decennier senare: "Hämnden gör mig fri!" Trots att hon nu är vuxen, förälder, skild, utbildad psykolog - med andra ord absolut inte borde ägna sig åt hämndfantasier av något slag, är hennes hämndbegär inte utplånat. Det ligger bara dolt under ett tunt lager slarvigt påpenslad civilisationsfernissa. För en tid senare händer något fasansfullt. Något som får raseriet att brinna av som ett pistolskott i hjärnan, besattheten att härja som en skogsbrand, och som väcker hämnden ur sin dvala.Jenny Jägerfelds nya roman går till botten med vår tids syn på vedergällning. Går det att rationalisera en hämnd? Finns det ett rätt och ett fel sätt att reagera på trauma? Och hur gör man egentligen för att återfå kontrollen när någon har gjort en riktigt illa?Hämndprojektet har ett driv och en uppriktighet som går rakt in i läsaren.

Läs mer

Jenny Jägerfeld

Hämndprojektet

Om boken

En psykolog är försvunnen. På hennes mottagning hittas en samling dokument: en arbetsdagbok, brev, researchmaterial och transkriberingar av de terapisessioner som hon genomfört inom ramen för ett bokprojekt. Där får vi följa samtalen med en identitetsstörd läkare, en lesbisk psykopatvampyr, en manisk vetenskapsmans fruktade avkomma och en narcissistisk dandy. De visar sig vara några av den gotiska skräcklitteraturens mest ikoniska monster - Dr Jekyll, Carmilla, Frankensteins monster och Dorian Gray - och de brottas med tidlösa dilemman som vi alla kan känna igen oss i. Hur lär man sig acceptera sina oönskade sidor? Hur bejakar man sin sexualitet i en värld med alltför snäva ramar? Om alla bemöter dig med rädsla, kan du annat än hata dig själv? Och hur åldras man med värdighet i ett samhälle besatt av skönhet?

Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter populärkultur möta psykologi i denna genreöverskridande och fascinerande bok. De ställer med lika delar humor och allvar de rätta frågorna och analyserar svaren för att kunna hjälpa klienterna - och kanske även läsaren.

"En mix av skönlitteratur och självhjälp som är väldigt trendrätt våren 2020."
Femina

Läs mer

Monster i terapi

Jenny Jägerfeld, Mats Strandberg, Elin Sandström

Monster i terapi

Nyheter

Foto: Henric Lindsten

23 januari 2020

Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld tar monster till psykologen

Nyheter