Solen

Solen
”Den här boken är upplagd som vår meny  restaurangen  från cocktail till dessert  och fungerar alltså som en utmärkt plan för en måltid. Man kan välja en smårätt, en huvudrätt, ett tillbehör och en dessert och bjuda  en trevlig trerätters. Men man kan också  all in  små­rätter och göra en mäktig buffé.” 
Adam Dahlberg och Albin WessmanKockar

”Långt innan restaurangen hade fått sitt namn så cirklade allt runt solen. Exempelvis är väggfärgen vald för att den ska återge hur en vit vägg ser ut när solen lyser på den. Det var något i lokalen som kändes så ljust, öppet och inklu­derande. Det blev en nyckel.”

”Vi har tidigare fördjupat oss i de nordiska och de japanska köken, men här visste vi att vi ville något annat, något som var svårt att helt sätta ord på. Något för oss exotiskt. Vi vet ju att vi kan laga mat, vi har alla grund­stenar, och det var kul att gå på upptäcktsfärd åt ett nytt och väldigt luststyrt håll.”

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Mediekontakt

Fanny Birath

Författare

Recensionsdag

2025-09-30

Publiceringsdatum

2025-09-12

Fotograf

Malin Fränberg

Formgivare omslag

Daniel Carlsten

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Arctic Volume White

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113140292

Antal Sidor

224

”Här finns inga regler, inga måsten och absolut inga fel. Och vi lovar att allt är soligt och finger licking good!”

”Även om menyn bygger på klas­siska rätter så blir det på ett nytt sätt, med vår stil, våra värderingar. En mix av kulturer med mycket färg.”

Solen

Solen