Natthimmel

Författare

Sofia Nordin

Clare Francis

Översättare

Sam J Lundwall

Natthimmel

1985-03-18

12-15

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

1985-03-18

Översättare

Sam J Lundwall

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Night sky.

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Kartonnage, Pocket, E-bok, Häftad, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789118520921

Antal Sidor

607

Vikt (kg)

0.702

Böcker av författaren

Om boken

Alma förstår sig på miljökemi. Hon förstår matematik. Hon förstår meteorologi i all sin brusande nyckfullhet. Men människor tycker hon är obegripliga. De kan bli lämnade, lurade, besvikna. Gång på gång.

Själv föredrar hon att aldrig känna tillit till någon, för att slippa bli sviken. Hon har tillfälliga affärer med män hon tar hem från krogen, men tillåter sig aldrig att utveckla några känslor för dem.

Så hittar hon Cedrik på krogen. Cedrik som hon vuxit upp med, men som lämnade henne för att resa jorden runt. Det hade kunnat bli ett vackert återseende men utvecklar sig till något helt annat.

Sofia Nordin är född 1974 och kanske mest känd som barn- och ungdomsförfattare med två Augustnomineringar. Atomer är hennes tredje vuxenroman.

Läs mer

Sofia Nordin

Atomer

Om boken

Sofia Nordin är tvåfaldigt nominerad till Augustpriset för sina ungdomsböcker. Nu har hon skrivit romanen Gå sönder, gå hel, en både drabbande, gåtfull och obeveklig berättelse.

En kvinna befinner sig på flykt. Med ett litet spädbarn tätt tryckt mot sitt bröst gömmer hon sig i en sommarstuga. Men oron över att bli upptäckt gör att hon liftar till Stockholm där hon lever som hemlös under några allt kallare månader.
Parallellt löper en annan berättelse om en kvinna som lever radhusliv med man och två barn. De har träffats på internet och skapat sig sin lilla idyll.
Så småningom går berättelserna ihop. Det finns ett före och ett efter.

Med bävan och stigande motstånd följer man händelseutvecklingen i Sofia Nordins imponerande och suggestiva roman. I Gå sönder, gå hel har Sofia Nordin funnit språklig gestalt för en komplex historia, som växlar mellan hallucinatoriska glimtar och sönderfall och en förfärande saklighet. Obevekligt rullar berättelsen fram, nära nog som en fallstudie; stark, gåtfull och svår att släppa.

Läs mer

Gå sönder, gå hel

Sofia Nordin

Gå sönder, gå hel

Om boken

Joe arbetar på en advokatfirma i London då han kontaktas av ett äldre par som han känner från sin uppväxt. De ber honom om hjälp att söka rätt på deras dotter Jenna, som varit försvunnen i fyra år och som är en barndomsvän till Joe. Till sin hjälp har han den unga åklagaren Sarah, som han också har ett förhållande med. När Joe lyckas spåra upp Jennas man Chetwood påstår denne att hon frivilligt valt att dra sig undan världen. Bilden av vad som hänt Jenna blir ännu mer komplicerad när Joe får veta att Jenna tagit på sig skulden för en ung mans död fyra år tidigare. Men varför håller hon sig undan och vem är hon rädd för? Originaltitel A Death Divided Översättning Eva Larsson Omslag Sara R. Acedo

Läs mer

Skuld

Clare Francis

Skuld

Om boken

Den nygifta Catherine vaknar upp på sjukhus efter att ha råkat ut för ett brutalt överfall i sitt eget hem. Till en början minns hon ingenting men så småningom börjar hon misstänka att någon av de fyra män som finns i hennes omgivning kan vara inblandad. Hennes man Ben Galitza, en kvinnokarl med halvskumma internationella affärer. Simon Jardine, hennes mans kompanjon. Hennes far Dunchan Langley, en svag och undanglidande person. Terry Devlin, en uppkomling som köpt Catherines älskade barndomshem på Irland.

Läs mer

I dödens närhet

Clare Francis

I dödens närhet

Om boken

Den unga brottmålsadvokaten Alexandra O?Neill i London blir en kväll uppringd av sin ungdomskärlek, Will Dearden. Han är desperat - hans hustru Grace är nämligen spårlöst försvunnen sedan en vecka. Samtalet väcker många minnen till liv och resulterar i att Alexandra återvänder till sina barndomstrakter i Norfolk och familjen Dearden hos vilken hon gick som barn i huset under sin uppväxt. Will Dearden och hans mor behöver stöd och hjälp. Polisen stryker runt knuten och visar ett närgånget intresse för den försvunnas make. Alexandra blir allt djupare engagerad i fallet och delar sin tid mellan advokatkontoret i London och den olyckliga familjen i Norfolk. Under hennes efterforskningar växer en helt annan bild fram av den vackra och beundrade makan, modern och sällskapsmänniskan Grace Dearden, och sanningen om vad som hände i träsket den eftermiddag då hon försvann nystas upp. Clare Francis, född 1947 och bosatt i London, blev känd redan före sin uppmärksammade litterära debut: hon var nämligen seglingslärare och genomförde bland annat två ensamseglingar över Atlanten. Hon har utgivit en rad bästsäljande spänningsromaner, som Natthimmel, Röd kristall och Svek. Mörk passion är ett psykologiskt drama i klass med verk av P.D. James, Ruth Rendell och Minette Walters.

Läs mer

Mörk passion

Clare Francis

Mörk passion