Natthimmel

Författare

Clare Francis

Översättare

Sam J Lundwall

Natthimmel

Svenska

1985-03-18

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Sam J Lundwall

Författare

Publiceringsdatum

1985-03-18

Bokinformation

Originaltitel

Night sky.

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789118520921

Antal Sidor

607

Vikt (kg)

0.702

Böcker av författaren

Om boken

Joe arbetar på en advokatfirma i London då han kontaktas av ett äldre par som han känner från sin uppväxt. De ber honom om hjälp att söka rätt på deras dotter Jenna, som varit försvunnen i fyra år och som är en barndomsvän till Joe. Till sin hjälp har han den unga åklagaren Sarah, som han också har ett förhållande med. När Joe lyckas spåra upp Jennas man Chetwood påstår denne att hon frivilligt valt att dra sig undan världen. Bilden av vad som hänt Jenna blir ännu mer komplicerad när Joe får veta att Jenna tagit på sig skulden för en ung mans död fyra år tidigare. Men varför håller hon sig undan och vem är hon rädd för? Originaltitel A Death Divided Översättning Eva Larsson Omslag Sara R. Acedo

Läs mer

Clare Francis

Skuld

Om boken

Den nygifta Catherine vaknar upp på sjukhus efter att ha råkat ut för ett brutalt överfall i sitt eget hem. Till en början minns hon ingenting men så småningom börjar hon misstänka att någon av de fyra män som finns i hennes omgivning kan vara inblandad. Hennes man Ben Galitza, en kvinnokarl med halvskumma internationella affärer. Simon Jardine, hennes mans kompanjon. Hennes far Dunchan Langley, en svag och undanglidande person. Terry Devlin, en uppkomling som köpt Catherines älskade barndomshem på Irland.

Läs mer

I dödens närhet

Clare Francis

I dödens närhet

Om boken

Den unga brottmålsadvokaten Alexandra O?Neill i London blir en kväll uppringd av sin ungdomskärlek, Will Dearden. Han är desperat - hans hustru Grace är nämligen spårlöst försvunnen sedan en vecka. Samtalet väcker många minnen till liv och resulterar i att Alexandra återvänder till sina barndomstrakter i Norfolk och familjen Dearden hos vilken hon gick som barn i huset under sin uppväxt. Will Dearden och hans mor behöver stöd och hjälp. Polisen stryker runt knuten och visar ett närgånget intresse för den försvunnas make. Alexandra blir allt djupare engagerad i fallet och delar sin tid mellan advokatkontoret i London och den olyckliga familjen i Norfolk. Under hennes efterforskningar växer en helt annan bild fram av den vackra och beundrade makan, modern och sällskapsmänniskan Grace Dearden, och sanningen om vad som hände i träsket den eftermiddag då hon försvann nystas upp. Clare Francis, född 1947 och bosatt i London, blev känd redan före sin uppmärksammade litterära debut: hon var nämligen seglingslärare och genomförde bland annat två ensamseglingar över Atlanten. Hon har utgivit en rad bästsäljande spänningsromaner, som Natthimmel, Röd kristall och Svek. Mörk passion är ett psykologiskt drama i klass med verk av P.D. James, Ruth Rendell och Minette Walters.

Läs mer

Mörk passion

Clare Francis

Mörk passion