Gullivers resor

Författare

Maj Bylock

Jonathan Swift

Översättare

Claes Gripenberg

Hugo Gyllander

Per Kellberg

Gullivers resor

1992-08-12

Svenska

9-12

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Maj Bylock

,  

Illustratör

David Ljungdahl

Publiceringsdatum

1992-08-12

Översättare

Claes Gripenberg, Hugo Gyllander, Per Kellberg

Kategori

Klassiker

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Travels into several remote nations of the world by Lemuel Gulliver.

Originalspråk

Engelska

Illustratör

David Ljungdahl

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119272225

Antal Sidor

191

Vikt (kg)

0.318

Böcker av författaren

Om boken

Läs mer

Maj Bylock, Mark Twain, Eric Palmquist

Tom Sawyers äventyr

Om boken

Läs en av de första berättelserna som skrevs i genren indianer och vita! Äventyrsklassikerna är lagom långa, spännande böcker med många bilder och ganska stor stil. Rabén & Sjögrens klassiker.

Läs mer

Den siste mohikanen

Maj Bylock, James Fenimore Cooper, H.M. Brock

Den siste mohikanen

Om boken

"Min far hade en liten egendom i Nottinghamshire,och jag var den tredje i raden av fem söner."

När den kvicke och satiriske domprosten Jonathan Swift (1667-1745) gav ut Gullivers resor (1726) kunde han knappast ana att detta verk skulle bli en av de största succéer som någonsin hade legat på bokhandelsdiskarna. Oräkneliga är de barn i alla delar av världen som med spänning har följt Gullivers äventyr bland lilliputar och jättar, på den flygande ön Laputa och bland houyhnhmerna, hästfolket, som till sin vandel var de vanliga människorna så överlägsna.

Men i själva verket var Gullivers resor inte skrivna för barn. Tvärtom ville Swift, som var lidelsefulltintresserad av politik och kyrkliga angelägenheter, gör en skarp vidräkning med de många missförhållanden som på hans tid rådde i England, samtidigt som han med bitande ironi skildrade de många svagheterna i den mänskliga karaktären.

Läs mer

Gullivers underbara resor

Maj Bylock, Jonathan Swift, David Ljungdahl

Gullivers underbara resor

Om boken

"Huset nr 7 vid Saville Row, Burlington Gardens den byggnad där komediförfattaren Sheridan dog 1816 beboddes 1872 av Phileas Fogg, esq."

Jules Verne (1828 1905) räknas som en av ungdomslitteraturens största klassiker. Med böcker som Jorden runt på 80 dagar, Kapten Grants barn och Tsarens kurir förnyade han äventyrsgenren, och med En världsomsegling under havet och Till jordens medelpunkt kan han sägas ha skapat de första science fiction-romanerna.

Huvudpersonen i Jorden runt på 80 dagar (1873), Phileas Fogg, är urtypen för den lugne, orubblige engelske gentlemannen. När han en dag år 1872 på sin klubb blandar sig i ett samtal om jorden runt-färder ger han sig in på något som kan komma att stå honom dyrt. För han nöjer sig inte med att påstå att man med samtidens moderna kommunikationsmedel kan resa jorden runt på åttio dagar, han ingår dessutom ett vad om att i praktisk handling bevisa det.

Läs mer

Jorden runt på 80 dagar

Maj Bylock, Jules Verne

Jorden runt på 80 dagar