Jaromir

Författare

Alexander Ahndoril

Jaromir

Svenska

1995-08-30

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

1995-08-30

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119510624

Antal Sidor

286

Vikt (kg)

0.519

Böcker av författaren

Om boken

Mikael och Josefin är på semester tillsammans i USA, och reser från kust till kust i en hyrd bil. Tanken är att de tillsammans ska väcka lusten dem emellan, men missförstånd och gamla minnen för dem i stället allt längre från varandra.

Alexander Ahndorils nya roman är på många sätt en klassisk road-movie i bokform, men en där spänningen mellan huvudpersonerna ligger strax under ytan. Känslouttrycken är bedrägligt små och försiktiga, men mellan kärleksparets hon och han utspelar sig ett avgörande drama. Han vill på ett närmast experimentellt sätt iscensätta och leva ut varje begär; enbart för att ha gjort det. Hon hindras av minnena av en utlevande mamma som alltid satte sig själv främst. När Josefin så läser och missförstår några rader i Mikaels anteckningsbok öppnas en avgrund dem emellan, som ingen kan överbrygga med ord trots att missförståndet borde varit lätt att reda ut. Det blir allt tydligare att de lever i varsin värld, med varsina rädslor och förhoppningar.

Alexander Ahndoril har med stor framgång skrivit de mest varierade romaner: vasst experimentella studier som Om hjärtat är vidrigt, skräckromantik som i Jaromir och senast en en närbild av en kampsportare i Thaiboxaren. Lustresa är ett nytt steg i hans författarskap.

Alexander Ahndoril debuterade 1989 med Den äkta kvinnan. Sedan dess har han gett ut Om hjärtat är vidrigt (1991), En människas tal (1992), Den magiska disciplinen (1993), Jaromir (1995) och Thaiboxaren (1998).

Läs mer

Alexander Ahndoril

Lustresa