Smådjur i skogen

Författare

Carl-Cedric Coulianos

Lars-Henrik Olsen

Översättare

Ulf Svedberg

Smådjur i skogen

1997-04-22

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

1997-04-22

Översättare

Ulf Svedberg

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Originaltitel

Små dyr i sø og å (danska).

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119634023

Antal Sidor

208

Vikt (kg)

0.426

Böcker av författaren

Om boken

Läs mer

Georg Mandahl-Barth, Nikolaj Scharff, Carl-Cedric Coulianos, Henning Anthon

Vad jag finner i skogen

Om boken

För många är det en stor del av naturupplevelsen att kunna läsa de spår som djuren lämnat efter sig i skog och mark. Spår i form av fotavtryck, ett hål i marken eller en tappad fjäder kan ofta berätta en hel del. Kanske har en ripa blivit överraskad av en kungsörn som borrat klorna i och flugit iväg med den. Haren och lämmeln som verkar ha passerat strax därefter blev antagligen vittnen till dramat.

De flesta vilda djur är mycket skygga. Många däggdjur är dessutom bara aktiva under dygnets mörka timmar och vi ser dem därför sällan. Men vi kan se deras spårstämplar. För att vi ska kunna avgöra från vilket djur spåren kommer är storleken och formen på spårstämpeln naturligtvis av stor vikt. Hela rörelsemönstret, steglängden och avståndet mellan framfötternas och bakfötternas avtryck ger ytterligare information om vilket djur som har passerat. När man sedan börjar följa ett spår kan man ofta se andra spårtecken: rester av djurets måltid, gnagspår, grävspår, kadaver, bon, exkrementer och gömställen. Det finns mycket att titta efter.

Djurens spår är den oumbärliga handboken för bestämning av alla slags spår i naturen. Här presenteras djurspår i alla dess former: från fotspår till gnagspår, fjädrar, spillning och gömslen. När man ska bestämma ett spår är det en fördel att veta lite om djuren och därför ägnas andra halvan av boken åt beskrivningar av våra vilda djur: hur de lever, vilken miljö de föredrar, deras storlek, utseende och utbredning.

Läs mer

Djurens spår

Lars-Henrik Olsen

Djurens spår