Allt som är dig kärt

Författare

Karin Sundberg

Allt som är dig kärt

Svenska

2022-02-21

Utgivet av: Tiden

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Mediekontakt

Terri Herrera

Författare

Publiceringsdatum

2022-02-21

Formgivare omslag

Anders Timrén

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Pica-gruppen

Läsordning

1

Format

Häftad, Häftad, Pocket, Ljudbok, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789151504797

Böcker av författaren

Om boken

En bilolycka med dödlig utgång verkar vid en första anblick inte vara något för Picagruppen. Men väl på olycksplatsen inser Ebba Dracke att ett av offren är en hög polischef med kopplingar till en av Sveriges kändaste familjer.
Influencern och konstkännaren Alexia Lund har varit försvunnen i ett år och polisen har inga spår. Genom en rad Instagraminlägg får Ebba en känsla för vem den unga och drivna kvinnan är, men hennes familj kommer med motstridiga uppgifter. Kan den oväntade kopplingen mellan den döda polischefen och Alexia ha betydelse när det gäller att ta reda på var Alexia befinner sig?Efter succén med sommarens utställning har Thiel Sager fått ett nytt jobb på Nationalmuseum. Att det nästan är för bra för att vara sant blir han snart varse när ett tavelfynd lockar till sig hela världens konstkännare.Samtidigt som utredningen går in i ett kritiskt skede får Ebba och hennes bror äntligen träffa den mamma som varit försvunnen under hela deras barndom, och den halvsyster de inte visste att de hade. Men att skenet kan bedra och att mörka saker sker bakom lyckta dörrar blir Ebba snart medveten om, både på det privata och professionella planet ...Allt du önskar är den fjärde delen i succéserien om Ebba Dracke och Picagruppen. Följ med in i en värld där girighet, förfalskningar och högt värderade konstverk kan leda till människors undergång.

Läs mer

Karin Sundberg

Allt du önskar

Om boken

När en kvinnlig lärare på Carlssons skola på Östermalm hittas skjuten – förmodat självmord – kallas polisinspektör Ebba Dracke dit för den obligatoriska undersökningen. Inte långt därefter upptäcks ett gift par på Lidingö döda, där mannen tros ha dödat sin hustru för att sedan själv ta sitt liv. Ebba reagerar på att mannens position är mer eller mindre identisk med den döda lärarens. Kan det verkligen vara ett sammanträffande?
Samtidigt har Ebbas bästa kompis Thiel Sager kommit upp sig i karriären och har fullt upp med sin nya succéutställning om övervakning på Östasiatiska museet. Genom sin gode vän, konsthandlaren Adelcrona, har han lärt känna den framgångsrike finansmannen Adam Skiöld som varit drivande till att utställningen gått att genomföra. Då Adam hittas död visar det sig att han lämnat något viktigt efter sig. Något som Thiel får i uppgift att förvalta.Under tiden som Ebba försöker ta reda på hur dödsfallen hänger ihop hittar hon nya ledtrådar till gåtan om sitt eget liv. Vad var det som hände för över trettio år sedan när hennes mamma försvann för att aldrig mer höra av sig? Spåren leder till en kvinna som är mamma till den döda läraren på Carlssons skola. Behöver Ebba först ta reda på sanningen om sig själv för att lyckas lösa fallet med de döda människorna? Allt och inget är den tredje delen i succéserien om Ebba Dracke och Picagruppen. Följ med in i en värld där övervakning, fågelskådning och anatomikunskaper kan visa sig vara vägen till den sanna makten.

Läs mer

Allt och inget

Karin Sundberg

Allt och inget

Om boken

Den kyliga aprilluften fylls av stoft och brandrök när en explosion skakar söndagslugnet på Östermalm. En hel våning har blivit urblåst, alldeles i närheten av polisinspektör Ebba Drackes hemkvarter. När våningens ägare visar sig vara försvunnen hamnar fallet hos Norrmalmspolisen, på Ebbas och Picagruppens bord.
Ute på Lidingö får prästen och före detta polismannen Jacob Palm en oväntad förfrågan om att titta närmare på en gammal våldtäktsutredning. Han har lovat sina barn att aldrig mer ägna sig åt polisarbete, men när han anar att det finns kopplingar till fallet Ebba utreder får han ändå svårt att låta bli.Makabra rättsmedicinska fynd och flera mystiska försvinnanden leder in Ebba och Jacob i en härva som kräver deras samlade krafter för att nysta upp. Samtidigt lyckas Ebbas excentriske vän, Thiel Sager, träffa en kvinna som verkar vara allt han önskat sig och mer därtill. Den vackra Kate Smith är en driven och framgångsrik affärskvinna, men vad är det egentligen som pågår under glastaket på hennes företag?Allt för din skull är den andra boken om Ebba Dracke och Picagruppen. Följ med in i en värld där genetikforskning, korruption och svåra etiska val formar människors öden.

Läs mer

Allt för din skull

Karin Sundberg

Allt för din skull

Om boken

Tidigt en vårmorgon hittar konstintendenten Thiel Sager ett övergivet spädbarn i Millesgårdens trädgård. Den lilla flickan är välklädd och sitter i en dyr bilbarnstol, men ingen har anmält henne som saknad. Det finns heller inga spår som visar hur hon kommit till platsen och vem som kan ha lämnat henne där. Thiel ringer desperat dit sin granne, polisen Ebba Dracke.

En vecka senare befinner sig Ebba och Thiel på en glassig invigning av ett nytt byggprojekt på Lidingö. Festligheterna avbryts abrupt när en död tonårsflicka hittas i jorden. En flicka utan identitet och som inte heller verkar saknad. Det blir ett ärende för Pica-gruppen inom Norrmalmspolisen som Ebba leder. Kan de båda fallen höra ihop?

Episoderna blir startskottet för en labyrint av händelser som alla länkas tillbaka till ett brott som skedde flera år tidigare. Pressen att hitta mördaren ökar ytterligare när en elvaårig flicka försvinner spårlöst från en villaträdgård på Lidingö...

Läs mer

Allt som är dig kärt

Karin Sundberg

Allt som är dig kärt

Nyheter

Foto: Debora Mittelstaedt

31 januari 2024

Våra nya böcker i februari 2024

NyheterBoknyheter