Havets växter

Författare

Ulf Svedberg

Aase Kristiansen

Havets växter

2001-04-03

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Illustratör

Susanne Weitemeyer

Publiceringsdatum

2001-04-03

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Originaltitel

Havets dyr og planter

Originalspråk

Svenska

Illustratör

Susanne Weitemeyer

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151838465

Antal Sidor

125

Vikt (kg)

0.292

Höjd (mm)

195

Bredd (mm)

125

Böcker av författaren

Om boken

Lättöverskådlig och rikt illustrerad bok som berikar vistelsen i naturen. Här får hela familjen en perfekt introduktion till det svenska djur- och växtlivet.

Det här är boken för alla som vill veta vad det är för kryp, växt eller djur de har funnit, och som inte har ett omedelbart behov av en större fördjupning i ämnet.
Den som bara är uppmärksam nog kan hitta en hel del spännande livsformer och arter redan i den närmaste omgivningen. Det kan handla om en vacker blomma på ängen, ett kryp i trädgårdslandet eller en spindel på balkongen. Glädjen i att kunna namnge och lära känna de arter vi ser runt omkring oss är ofta stor och gör vistelsen i naturen mycket mer givande.
Här presenteras över fem hundra av de vanligaste svenska växt- och djurarterna med uppgifter om karaktärsdrag, levnadssätt och kännetecken. Möt våra vanligaste fåglar, fjärilar och spindlar, groddjur, fiskar och däggdjur. Lär dig känna igen de mest förekommande strandfynden, ängsblommorna, svamparna och träden.
Boken inleds med ett pedagogiskt kapitel om artbestämning av växter och djur. Här presenteras ett antal bestämningsnycklar som nybörjaren kan utgå ifrån och matnyttiga tips om var och när man har störst chans att stöta på en viss art.

Ur innehållet:
· Ormar och blötdjur
· Insekter och smådjur
· Fiskar
· Grod- och kräldjur
· Fåglar
· Växter och gräs
· Träd och buskar
· Svampar

Läs mer

Ulf Svedberg, Jon Feilberg

Svenska djur och växter

Om boken

Längs våra kuster finns ett rikt och spännande djur- och växtliv. Här beskrivs och avbildas ca 145 växter. För varje art anges det svenska och det vetenskapliga namnet, kännetecken, levnadssätt, djup, bottenförhållanden, utbredning och eventuell användning. Aaase Kristiansen är havsbiolog vid Köpenhamns universitet.

Läs mer

Havets växter

Ulf Svedberg, Aase Kristiansen, Susanne Weitemeyer

Havets växter