Fågeljägarens kokbok
Svenska
2008-01-17
Utgivet av: Norstedts
"Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen."
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok - från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.
Läs mer
Slut i lager
Beskrivning
Detaljer
Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 000 jägare ser fram emot. Fågel på matbordet är dessutom något exklusivt som får det att vattnas i munnen på de flesta.
"Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen."
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok - från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Recensionsdag
2008-02-04
Publiceringsdatum
2008-01-17
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Lars Paulsson
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151840086
Antal Sidor
160
Vikt (kg)
1.004
Ryggbredd (mm)
18
Höjd (mm)
288
Bredd (mm)
227
Böcker av författaren
Om boken
"Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen."
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok - från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.
Läs mer
Gert Klötzke, Torsten Mörner
Fågeljägarens kokbok
Om boken
Läs mer
Gert Klötzke, Torsten Mörner
Jägarens nya kokbok
Om boken
Läs mer
Gert Klötzke, Kocklandslaget
Snabb sund mat
Om boken
Läs mer
Gert Klötzke
Älg