Rädd, räddare, ångest

Författare

Kerstin Hellström

Lisa Liberman

Åsa Hanell

Rädd, räddare, ångest

Svenska

2003-08-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Psykologiska handböcker

Författare

Publiceringsdatum

2003-08-14

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151841045

Antal Sidor

168

Vikt (kg)

0.415

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Det är naturligt att vara rädd ibland, att från och till känna oro inför tillvarons krav och hotbilder. Men varför får alldeles vanliga barn i vårt samhälle allt oftare problem som leder till ångest? Beror det på familjen, omgivningen eller finns det biologiska orsaker, genetiska faktorer? Den här boken visar hur ångest hos barn och ungdomar kan se ut och vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa dem. Med mängder av tydliga exempel lyfter den fram och diskuterar alla tänkbara orsaker till sådana tillstånd och pekar på möjliga lösningar och behandlingsmetoder. Läsaren får också möta många barn och ungdomar som är eller har varit drabbade av ångest. En sak slår boken tidigt fast. När man insett att ens barn lider av ångest måste man förstå två saker: dels att barnet inte kan rå för att det inte mår bra (det är inget de tänkt ut för att få sin vilja igenom), dels att man som förälder inte ska skämmas och tro att man har gjort något fel (det behöver man inte alls ha gjort). Det är dessutom med ångest som med så mycket annat man kan drabbas av: man är inte ensam och det finns hjälp att få! Kerstin Hellström är leg psykolog och leg psykoterapeut. Hon har tidigare skrivit Fobier tillsammans med Åsa Hanell, journalist som medverkar även i denna bok. Tredje medlem i författarteamet är Lisa Liberman, leg psykolog, som doktorerat på ämnet ångest hos barn.

Läs mer

Kerstin Hellström, Lisa Liberman, Åsa Hanell

Rädd, räddare, ångest

Om boken

10-15 procent av alla människor lider av någon form av fobi. Här kan du läsa om varför man får fobier, vilka fobier som är vanligast och framför allt vad man gör för att bli av med dem.
Vad är det egentligen som händer när man inte längre vågar träffa människor, inte vågar åka tunnelbana, inte vågar gå till läkaren? Boken berättar utförligt om dessa handikappande tillstånd som tidigare har varit svåra att bota. Forsknngen har gått framåt och nu vet man hur man med hjälp av kognitiv beteendeterapi blir av med fobier, ibland bara efter några minuters behandling!

Läs mer

Fobier

Kerstin Hellström, Åsa Hanell

Fobier