Stormbys vinatlas

Författare

Anders Öhman

Nils Stormby

Stormbys vinatlas

Svenska

2003-08-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Vin & dryck

Författare

Publiceringsdatum

2003-08-15

Illustratör

Jan Emzén

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Claes Löfgren

Illustratör

Jan Emzén

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151841939

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.861

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

280

Bredd (mm)

220

Böcker av författaren

Om boken

"Den bok som Du precis har öppnat är som en lärobok för grundskolan - i dess bästa bemärkelse. Fakta, inga märkvärdigheter. Var ligger världens vindistrikt och vad gör man där? Sätt dig med Ditt glas, häll upp, ta boken i näven och starta resan i fantasin eller kanske en gång på riktigt! Och ta Internet till hjälp att kika närmare på orterna, folken, individerna, produkterna. Utan monopolistiska pekpinnar! Var och en sin egen professor!" Att göra vin på frukterna av släktet Vitis, vindruvor, visade sig redan för många tusen år sedan vara en riktigt god idé som också kom att avspegla den kulturella utvecklingen i olika länder. Därmed är en bok som denna inte bara en vinbok utan också en anvisning till platser i världen knutna till historia och kulturer i många sammanhang. Kartorna och texterna leder läsaren till utflykter i litteratur, konst och musik och annat mänskligt skapande. Ur innehållet: Vad är vin?, Druvor, Att odla, göra, prova och lagra vin. I de stora vinländerna beskrivs de olika vinproducerande områdena. Dessutom beskrivs vinerna från "de mindre" länderna i Systembolagets sortiment. Här finns de; från Alsace till Österrike, från Bordeaux till Nya Zeeland. Nils Stormby är en av Sveriges främsta och mest erfarna vinexperter, innehavare av en av Sveriges största privata vinkällare, med bl.a. en unik samling av Chateau d´Yquem. Han är en ofta anlitad föredragshållare.

Läs mer

Anders Öhman, Nils Stormby, Jan Emzén

Stormbys vinatlas

Om boken

I nästan hela sitt liv har Sven Yrvind konstruerat, byggt och seglat småbåtar. Hans mest kända båtar är de som han kallat "Bris" - den första byggdes i mor Kerstins källare i Göteborg.

Sven är den förste svensk som ensam och i den minsta båten någonsin rundat Kap Horn den svåra vägen från öster till väster mitt i den kalla, mörka vintern. För sin prestation fick Sven The Royal Cruising Clubs medalj för gott sjömanskap, en utmärkelse som han delar med bland annat Sir Francis Chichester och Robin Knox Johnston. Det var kulmen på hans karriär som ensamseglare, vilken omfattar så skiftande äventyr som en segling till England i en fyrameters stäveka och en segling till Brasilien i en stagsegelskonare som var en ombyggd ångslup från artonhundratalet.
Boken är illustrerad med många unika och fängslande foton. De flesta är tagna av Sven, som även gjort samtliga kartor och flertalet båtritningar.

Anders Öhman ger här ett inträngande porträtt av människa bakom seglaren, båtbyggaren och konstruktören Sven Yrvind. Hur han både lyckas och misslyckas i sina strävanden men med hjälp av enkla levnadsvanor, gott humör och nyfikenhet genomfört vad många drömmer om.

Läs mer

Med Bris mot Kap Horn

Anders Öhman, Sven Yrvind

Med Bris mot Kap Horn