Författare:
Citrusköket
Svenska
2004-07-29
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Slut i lager
Beskrivning
Detaljer
Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken. Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger. I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna? Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips. I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Publiceringsdatum
2004-07-29
Fotograf
Tina Axelsson
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151842431
Antal Sidor
168
Vikt (kg)
0.947
Ryggbredd (mm)
19
Höjd (mm)
225
Bredd (mm)
250
Böcker av författaren
Om boken
Vi lever olika "matliv" på sommaren jämfört med hösten och vintern. Under den mörkare årstiden blir maträtterna tyngre, men det behöver inte vara långkok och varma soppor. Det är fullt möjligt att värma sig med en matig sallad som innehåller säsongens robusta råvaror. Nu vi ska passa på att njuta av rotfrukter, kål och svamp. Tillsammans med spännande gryn, pasta, linser och bönor är det enkelt att laga varma, mättande och rustika sallader.
Så småning om kommer ljuset och värmen tillbaka. Och sommaren bjuder verkligen på enkel vardagslyx. Massor av underbara råvaror som är perfekta i en härlig och enkel sommarsallad. Att tvingas välja en årstid framför en annan är helt omöjligt.
De är alla helt fantastiska och representerar alla på sitt sätt matglädje. Ta vara på säsongens härliga råvaror och laga läckra och underbart matiga sallader!
Läs mer
Caroline Hofberg
Matiga sallader
Om boken
I Värmande vintermat bjuder Caroline Hofberg på såväl smårätter, soppor, matbröd och varmrätter som bakat och desserter. Totalt 124 recept som kan bli dina nya vinterfavoriter - eller klassiker i ny tappning.
Läs mer
Caroline Hofberg
Värmande vintermat
Om boken
Här återvänder vi till resorna kring Medelhavet i Carolines Hofbergs tidigare böcker. Fokus blir på Italien, landet där maten smakar så mycket bättre, där solen värmer tomaterna, där citronerna är gyllengula och himmelns färg är blåare än havets blåa. Här hittar vi inte bara bra recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg oss genom medelhavsmatens oändliga smakvariation.
Flera hundra inspirerande recept lär oss hur vi äter enkel och lättlagad mat som vi samtidigt mår bra av. Vitaminrika grönsaker, fet fisk fylld av naturligt Omega 3, byt smöret mot olja från de skuggiga olivlundarna, njut av frukt, fetaost, oliver, vitlök och timjan! Surdegsbakat bröd, naturell yoghurt, baljväxter, nötter i en balanserad och god blandning med inspirerande bilder och en härlig känsla för matlagning när den är som bäst.
Läs mer
Caroline Hofberg
Älskade medelhavsmat
Om boken
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs nya kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Läs mer
Caroline Hofberg
Mat på svenska
Om boken
Ofta förknippas medelhavsmat medItalien, Frankrike, Spanien och Grekland. Vi glömmer lätt att de nordafrikanska ländernas mat liksom maten i Mellanöstern också tillhör medelhavsköken. Men denna bok täcker alla köken runt Medelhavet och är uppdelad på fem kapitel: smårätter, sallader & grönsaksrätter, pasta, pizza & bröd, huvudrätter och desserter.
En av hemligheterna med medelhavsmaten är enkelheten. Och ofta är ju det enkla det goda. I Medelhavsmat till vardag & fest hittar man inte bara recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. För Medelhavet betyder inte enbart sommarmat. Visst är det härligt att svalka sig med en vattenmelonsallad med fetaost en het sommardag, eller bjuda på smakrika smårätter under bar himmel en ljummen sommarkväll. Men det är också gott att värma sig med pasta Bolognese, helstekt kyckling från Provence eller fisksoppa med aioli under den mörka årstiden. Och något sött efteråt är alltid rätt. Bjud på en enkel och god aprikospaj, citronkräm med Marsala eller orientalisk Baklava till en kopp starkt kaffe.
På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg läsaren genom medelhavsmatens oändliga smakvariationer.
Läs mer
Caroline Hofberg
Medelhavsmat till vardag & fest
Om boken
Läs mer
Caroline Hofberg
Citrusköket