Byt liv med mig

Författare

Adele Parks

Översättare

Lina Erkelius

Byt liv med mig

2005-04-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Lina Erkelius

Författare

Publiceringsdatum

2005-04-15

Bokinformation

Originaltitel

The other woman´s shoes

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843124

Antal Sidor

355

Vikt (kg)

0.638

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Kärleksaffärer som involverar tre personer är alltid komplicerade, men i Bella Lawrence fall är omständigheterna särskilt besvärliga: hon är gift med båda männen i sitt liv.

Bella gifte sig i hemlighet med ungdomskärleken Stevie för mer än ett decennium sedan. De var lyckliga så länge de pluggade, två barn som lekte vuxenliv utan att berätta omfattningen av det för någon. Verkligheten kom inte i kapp dem förrän efter examen, men då slog den till hårt - kärleken fick inget syre i den snuskiga lilla lägenheten där de bråkade om dyra räkningar och icke-existerande karriärer. När Bella inte stod ut längre lämnade hon Stevie, Skottland och det gemensamma livet bakom sig, och började ett nytt liv i London.
Flera år senare träffar hon Philip. Han är ett kap. Charmig, rolig, intressant, och snäll. Trots att hon lovat sig själv att aldrig bli allvarligt involverad med någon igen, svarar hon impulsivt ja när han friar. Och trots att hon verkligen har tänkt att berätta sanningen om sitt förflutna för honom, infinner sig aldrig rätt tillfälle. Så de gifter sig och han visar sig vara en alldeles fantastisk make. Och Bella vill verkligen vara en lika fantastisk hustru - men hur kan man bli det när man redan är gift med någon annan?
Hon bestämmer sig för att aldrig avslöja sin hemlighet; Stevie är trots allt sedan länge ute ur hennes liv. Men det finns ett papper, i en offentlig byrålåda någonstans, som berättar motsatsen. Och plötsligt en dag presenterar Laura, Bellas bästa vän, sin nya kärlek: Stevie.
Kan livet bli mer komplicerat?
Det skulle väl i sådana fall vara om Bella och Stevie blir förälskade på nytt ...

Läs mer

Adele Parks

Livet är en fest

Om boken

Eliza och Martha Evergreen är systrar. Men där upphör likheterna mellan dem. Martha tycks leva det perfekta livet med sin man, två ljuvliga barn, ett vackert hem och dessutom gott om pengar. Eliza bor hos sin pojkvän som är musiker i en liten etta. Och båda avundas varandras kärleksliv... När Eliza spolar Greg söker hon sig till sin syster för att få lite lugn och ro i en varm och ombonad familjegemenskap. Men Martha har just fått veta att hennes man tänker lämna henne. För gott. Tydligen betydde löftena om evig kärlek ingenting och verklighetens äktenskap levde inte upp till förväntningarna. Plötsligt är båda systrarna fria att gå in i den sortens relationer som de tror sig alltid ha sökt. Så träffar Martha Jack, som är charmig, sexig, rolig ? och fullständigt opålitlig. Eliza är trött på sitt fria men ytliga sätt att leva och längtar efter att stadga sig. Så tycks både Martha och Eliza ha fått det de letat efter. Men hur är det ? blir jakten på den rätte bara mer komplicerad när man byter roller och försöker kliva in i en annan människas liv? Adele Parks skriver rappt och intelligent, med humor och värme om relationer, sex, män och kvinnor och om att hitta sig själv.

Läs mer

Byt liv med mig

Adele Parks

Byt liv med mig

Om boken

"Jag åker inte tillbaka till kontoret utan kör istället till Hyde Park. Jag parkerar bilen och tar en promenad. Går och går. Stannar bara för att spy, utan att något kommer upp. En och annan mamma rusar förbi med sin unge i en sittvagn. Jag antar att sittvagnar, som förr i tiden gick mig spårlöst förbi, snart kommer att vara betydelsefulla för mig. Sittvagnar och barnstolar och spädbarnsbad och blöjor och det är omöjligt. Och främmande. Det är fel." Det var kärlek vid första ögonkastet för Georgina när hon träffade Hugh Carter. Hon var arton och han tycktes vara drömprinsen - lång, blond, klassiskt skön med breda axlar och en fast rumpa. Tyvärr var Hugh redan tillsammans med Becca, som han sedan gifte sig och fick två barn med. Men vaddå, livet är ingen romantisk saga. I fjorton år har Georgina väntat på Hugh; hon har gjort allt, inklusive plastikkirurgi, för att förvandla sig till den kvinna hon tror att Hugh vill ha. Så äntligen blir det de två. Livet är en fest; de har båda välbetalda jobb i reklambranschen (även om Georgina ser till att hålla sina yrkesmässiga framgångar tillbaka, för att inte överglänsa Hugh), kvällarna tillbringar de på Londons barer och restauranger. Ända tills Georgina upptäcker att hon är gravid. Helt omtumlad över beskedet känner hon hur hela livet kommer i gungning. Hur ska det gå med hennes arbete? Vill Hugh ha ett barn till? Vill han ha henne, nu när hennes kropp sväller över alla bräddar? Och framför allt: hur ska det gå med hennes egen dröm om den stora kärleken? Adele Parks är ett nytt författarnamn i en framgångsrik genre. Förra året kom Game Over på svenska. När hennes första bok, Playing Away, kom ut toppade den engelska listan över bäst säljande debutanter 2000. Översättare: Mona Lagerström

Läs mer

Livet väntar

Adele Parks

Livet väntar

Om boken

Om tillfälle ges - och du inte tror någon får reda på det - skulle du då vara otrogen med din före detta? Cas Perry lever det ljuva livet. 33 år gammal, lyckligt ogift och totalt oemottaglig för frågor om vad som är moraliskt rätt eller fel. För hon har bestämt sig: hon vill inte ha några allvarliga relationer alls. När hennes pappa lämnade familjen beslöt hon sig en gång för alla att förhållanden, kärlek och giftermål helt enkelt inte var hennes grej. I stället slösar hon sin passion på jobbet som TV-producent och när hennes nya, spekulativa show, "Sex med ett ex", får rekordpublik samtidigt som den skapar stora svarta rubriker och tittarstorm, njuter hon av att befinna sig i händelsernas centrum och förstår inte alls vad folk är så upprörda för. Helt utan skrupler och befriad från besvärande känslor manipulerar hon alla som kommer i hennes väg. Tills hon en dag träffar Darren. Känsliga, framgångsrika, intelligenta Darren som tror på livslång kärlek och "den enda". Är det möjligt att världen är en bättre plats än hon trott? Och om det är så - finns det nån plats för henne i en sådan värld?

Läs mer

Game over

Adele Parks

Game over