Brustna hjärtans café

Författare

Lolly Winston

Översättare

Susanne Nobel

Brustna hjärtans café

Svenska

2005-09-07

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Feelgood

Översättare

Susanne Nobel

Författare

Publiceringsdatum

2005-09-07

Bokinformation

Originaltitel

Good Grief

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Ljudbok, E-bok, Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843964

Antal Sidor

288

Vikt (kg)

0.619

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

Elinor Mackey har alltid gjort allting enligt regelboken, och i precis rätt ordning - juridikutbildning, karriär, äktenskap - men en dag ställs livet på ända. Efter att ha försökt och kämpat i två år för att nå nästa självklara steg i livet får Elinor reda på att hon aldrig kan få barn.
Allt läkarna kan säga är att det antagligen beror på åldern. Så fyrtio år gammal drar hon sig undan med sitt krossade hjärta, och stänger ute tillvaron som svikit henne.
Ted, Elinors älskade make, är en framgångsrik fotvårdsspecialist som också alltid gjort allting rätt. Men när han plötsligt möter fel kvinna vid fel tillfälle begår han ett stort och ödesdigert misstag.
Teds älskarinna Gina, en vacker och godhjärtad dietist, ser alltid till att äta helt rätt men kan inte låta bli att falla för fel män. Hon lever sitt liv olyckligt kär.
Kan Elinors och Teds äktenskap räddas? Svaret är lika oväntat och charmigt som man kan förvänta sig när Lolly Winston följer upp sin succédebut Brustna hjärtans café.

"Lolly Winstons varmhjärtade andra roman är en folkförförare som också förtjänar kritikernas respekt."
Washington Post


Läs mer

Lolly Winston

Lyckan säljs separat

Om boken

?Hur kan jag vara änka? Änkor är gamla kvinnor med hornbågade glasögon och koftor som luktar malkulor?. Sophie Stanton är 36 år gammal och kan inte förstå hur det här kunnat drabba henne. Själv tycker hon att hon knappt hunnit vänja sig vid att vara gift. Brustna hjärtans café är en varm och rolig berättelse om en ung kvinnas sorgearbete. Efter makens död faller Sophies tillvaro samman. Hon förlorar kontrollen över sitt liv, och är inte den stilfulla Jackie Kennedy-änka hon så gärna vill vara. Sophie är mer av Jack Daniels-typen, hon tröstar sig själv med glass till frukost och går till jobbet i pyjamas och morgontofflor. Efter att ha förlorat såväl sitt midjemått som sitt jobb flyttar hon till landsbygden i Oregon, där hon lär sig leva igen genom sin vänskap med en trettonårig punkartjej. Långsamt börjar hon att skapa ett nytt liv åt sig själv, ett liv Sophie inte kunde ha föreställt sig att hon skulle kunna leva. Hon öppnar Brustna hjärtans café som blir en mötesplats för människor i trakten. Lolly Winstons debutroman hittar humorn och värmen i en traumatisk situation, utan att trivialisera sorgen.

Läs mer

Brustna hjärtans café

Lolly Winston

Brustna hjärtans café