Gå på vatten

Författare

Christina Wahldén

Gå på vatten

Svenska

2005-07-28

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2005-07-28

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Hedwig Ek och Rafael Alba

Läsordning

2

Format

Häftad, Ljudbok, E-bok, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151845395

Antal Sidor

263

Vikt (kg)

0.598

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Kinesiska barn försvinner spårlöst från flyktingförläggningar i Sverige. Kriminalinspektör Hedvig Ek vid Nationella insatsstyrkan dras in i Operation Ormens huvud, en internationell utredning kring vad som misstänks vara regelrätt slavarbete. En omfattande undercover-operation dras igång och uppdraget är att infiltrera en organisation som illegalt för in barn som svart arbetskraft från Kina till Europa. Människosmugglaren Zhou Hualong ska spåras och stoppas.

Christina Wahldéns kriminalroman Operation Ormens huvud är smärtsamt aktuell fortfarande rapporterar nyhetssändningar om barn och ungdomar som försvinner spårlöst från svenska flyktingförläggningar. Det här är i grunden inte fiktion utan en cynisk och grym verklighet i vår egen absoluta närhet som vi inte längre får blunda för.

Läs mer

Christina Wahldén

Operation Ormens huvud

Om boken

En vinternatt ligger Constantia på sin dödsbädd och ser i sina förvirrade drömmar sitt långa liv passera förbi. I ena stunden är hon hovdam på Nyköpingshus och bevittnar det storslagna bröllopet mellan hertig Karl och Kristina av Holstein-Gottorp. I nästa stund vandrar hon i minnena av sin far Erik XIV, som avsattes och förgiftades av sina bröder. Men allra starkast minns hon sin älskade Henrik Frankelin, hertig Karls engelske sändebud, som fått i uppdrag att skaffa en häst värdig en blivande kung och att anlita den första engelska skådespelartruppen som besökte Sverige.

Constantias tillvaro som frillobarn till en kung och som drottningen av Tiveden faller samman mot livets slut. Snart återstår bara maskarnas gästabud.

Christina Wahldén skildrar i Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman ett fascinerande kvinnoöde i utkanten av de stora händelserna, men som kanske speglar sin tid bättre än någon av de mäktiga män som fyller historieböckerna.

Läs mer

Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman

Christina Wahldén

Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman

Om boken

Lisa Stina är Linnés äldsta dotter. Daniel Solander är botanikprofessorns favoritelev och informator åt hans son. Men när Lisa Stina är sexton får den tio år äldre Daniel packa ihop sina saker och blir skickad från Uppsala till London för att sprida Linnés sexualsystem över världen.

Men är det bara därför han reser?

Är det kanske också på grund av en varm blick, röda kinder och bultande hjärtan?

De sågs aldrig igen och skrev inte till varandra direkt en enda gång. Ändå finns det mycket som tyder på att de längtade efter varandra ända tills de dog med bara några veckors mellanrum 1782.

Lisa Stina blev, förutom under några få år i ett olyckligt äktenskap, kvar hos sina föräldrar på Uppsalaslätten. Som kvinna fick hon inte studera men var botaniskt kunnig och skrev en vetenskaplig artikel. Daniel blev ledande botaniker i England, följde med på Cooks världsomsegling 1768-1771, då han utforskade det då okända Söderhavet, Nya Zeeland och Australien. Han kom hem som en världskänd vetenskapsman, den kanske främste av Linnés lärjungar.

Utifrån deras parallella öden har Christina Wahldén skrivit en roman om längtan och en kärlek som aldrig fick blomma ut och om tidens konventioner om manligt och kvinnligt.


Läs mer

Den som jag trodde skulle göra mig lycklig

Christina Wahldén

Den som jag trodde skulle göra mig lycklig

Om boken

Sveriges socialminister Pirjo Larsson har fått anonyma hotbrev, men viftar bort dem. En kort tid senare blir hon tagen som gisslan på väg till ett toppmöte i Helsingfors. Attacken sker på en fullsatt Finlandsbåt av en psykiskt sjuk kvinna som är beväpnad. Sofia Månsson, den sjuka kvinnan, har sökt vård under en längre tid men ständigt blivit avvisad. Hon bor tillsammans med sin gamla mamma Astrid som inte orkar med oron för sin vuxna dotter längre. Sofia lägger skulden på socialministern och beslutar sig för att utkräva en personlig och blodig hämnd. Uppdraget att lösa gisslandramat går till polisens nationella insatsstyrka. Hedvig Ek är den första kvinnliga polisen någonsin i operativ tjänst där och detta blir hennes första uppdrag. På plats är också hennes kollega Rafael Flores Alba som vidareutbildat sig till förhandlare. Med nära 2 000 passagerare ombord blir uppgiften vansklig. I gryningen klättrar poliserna ombord på färjan. Läget kompliceras ytterligare av ett mycket konkret hot från oväntat håll. Dessutom kräver Sofia Månsson att få träffa sin psykiater. Problemet är att han befinner sig på semester i Australien. Bara att flyga hem honom tar ett dygn. Det är en kamp mot klockan för Hedvig och Rafael och deras kollegor. I boken Till salu utredde de ett fall av människohandel för sexuella ändamål med ryska kvinnor i Norrbotten. Nu har båda klarat de extrema antagningsproven till Nationella insatsstyrkan och arbetar tillsammans även där. Båda har ett minst sagt trassligt privatliv som ibland påverkar deras förmåga att tänka klart. Ändå kompletterar de varandra oväntat väl.

Läs mer

Gå på vatten

Christina Wahldén

Gå på vatten

Om boken

Medierna och inte minst kvinnojourerna hävdar ihärdigt att det förekommer könshandel, dvs ryska prostituerade transporteras till Sverige och utnyttjas av svenska män, i nordsvenska gränstrakter. Polismästaren i länet förnekar emellertid att sådant skulle kunna ske i någon större omfattning och anser företeelsen så bagatellartad att han inte vill avsätta resurser för spaning. Rikspolisstyrelsen är emellertid av en annan åsikt och menar att förhållandena bör utredas och skickar dit två poliser för att undersöka saken. I detta ärende kommer Hedvig och Rafael till orten. De har i förväg hyrt ett gammalt undantagshus av en bonde utanför staden för en ringa penning. Att de inte skulle tas emot med öppna armar av sina kolleger hade de räknat med, men den utbredda och helt öppna manschauvinismen och det bristande intresset för kvinnovåld hade de inte väntat sig. Det faktum att den ena av dem är kvinna och den andre invandrare utgör en provokation i sig. Alla personer i ledande befattningar är män och tycks vara ett enda stort bastugäng som styr och ställer med det mesta i samhället. Efter en kort tid uppdagas dramatiska händelser: en ung rysk kvinna har hamnat på sjukhuset med allvarliga skador och en äldre dam från trakten hittas mördad. När det sedan visar sig att de två har haft kontakt med varann blir utredningen större än väntat. Dessutom får Hedvig och Rafael veta att deras hyresvärd, den ensamstående bonden Gunnar, då och då för besök av en ryska. Men hur ska de få kontakt med henne? Kommer hon att våga berätta?

Läs mer

Till salu

Christina Wahldén

Till salu