3:e graden

Författare

James Patterson

Översättare

Nils Larsson

3:e graden

Svenska

2006-07-28

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Nils Larsson

Författare

Publiceringsdatum

2006-07-28

Bokinformation

Originaltitel

3rd Degree

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Lindsay Boxer

Läsordning

3

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151845647

Antal Sidor

264

Vikt (kg)

0.595

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Polisinspektör Lindsay Boxer och den kvinnliga mordklubben är tillbaka med sitt fjärde och svåraste fall hittills. Ett fall som kan bli deras sista.

Efter en biljakt genom San Francisco-natten tar Lindsay Boxer ett ögonblickligt och ödesdigert beslut - i självförsvar avfyrar hon sitt vapen. Det blir startskottet för en kedja av händelser som hon aldrig hade kunnat förutse: en poliskår förödmjukas, en stad delas och en familj riskerar att upplösas. Nu hänger allt som hon någonsin arbetat för på tolv jurymedlemmars beslut.
För att undvika allas granskande blickar när rättegången tar ett uppehåll, drar hon sig undan till den pittoreska lilla staden Half Moon Bay. Men Lindsay har knappt hunnit landa innan det lugna samhället lamslås av en serie brutala mord. Vittnen saknas och det finns heller inget tydligt mönster. Men en nyckeldetalj påminner henne om ett annat fall som hon arbetade på som nybörjare flera år tidigare - ett ouppklarat mord som aldrig slutat plåga henne.
Snart kämpar Lindsay Boxer, tillsammans med vännerna i kvinnliga mordklubben, för sitt liv på två fronter: framför en jury då rättegången når sitt klimax, och mot okända fiender som till varje pris vill undanhålla sanningen om morden i Half Moon Bay. Fiender som är beredda att mörda igen.

Läs mer

James Patterson

4:e julimorden

Om boken

Den kvinnliga mordklubben är tillbaka i James Pattersons nya gastkramande thriller; 3:e graden!

Polisinspektör Lindsay Boxer är ute på sin vanliga joggingrunda längs San Franciscos gator när en bombexplosion utlöser en brand i kvarteret. En Intenetmiljonärs privatbostad håller på att slukas av lågorna när Lindsay tar sig in i huset i jakten på eventuella överlevande. Hon är dessvärre för sent ute. Tre personer ligger döda inne i det eldhärjade huset - men familjens spädbarn återfinns inte. Polisens tekniker hittar ett mystiskt meddelande bland huskroppens rester.
När en framstående affärsman hittas mördad under motsägelsefulla omständigheter och ytterligare ett meddelande har efterlämnats på mordplatsen, ber Lindsay sina tre väninnor: rättsmedicinaren Clare Washburn, biträdande åklagaren Jill Bernhardt och journalisten Cindy Thomas, om hjälp. Gåtan de med förenade krafter måste finna lösningen på är förstås vem gärningsmannen är, men också varför han väljer att slå till med tre dagars mellanrum?
Vad de fyra medlemmarna i kvinnliga mordklubben inte vet är att mördaren har utsett en av dem till nästa offer och under mordutredningens gång upptäcker Lindsay att en av dem bär på en livsfarlig hemlighet som hotar att förgöra dem alla.

Läs mer

3:e graden

James Patterson

3:e graden

Om boken

Den kvinnliga mordklubben är tillbaka i en gastkramande thriller som är svår att lägga ifrån sig! Lindsay Boxer, polisinspektör vid San Franciscopolisen, och hennes väninnor i Mordklubben får ett nytt fall att lösa då de träffas över sina Margaritas. En elvaårig flicka blir nedskjuten utanför en kyrka, och en symbol från den grekiska mytologin hittas på mordplatsen. En rasistisk galnings verk, är den allmänna uppfattningen bland polis och press, men Mordklubben anar att det brutala mordet inte är ett slumpmässigt dåd. En svart kvinna har några veckor tidigare hittats hängd i sin källare, med samma märkliga symbol tecknad med krita på väggen bakom hennes kropp. När Lindsay och hennes vänner upptäcker att morden har kopplingar till poliskåren i San Francisco vänds seriemördarens intresse mot dem, och den kvinnliga mordklubben finner sig plötsligt stå i skottlinjen.

Läs mer

En 2:a chans

James Patterson

En 2:a chans

Om boken

Smekmånaden är över ? nu tar morden vid. USA:s främste thrillerförfattare är tillbaka med sin sexigaste och kusligaste roman någonsin, en thriller om livsfarlig besatthet ? När en ung bankman dör under förbryllande omständigheter, misstänker FBI-agent John O?Hara genast det enda vittnet, bankmannens förföriska och mystiska fästmö. Nora Sinclair är en vacker inredningsarkitekt som lever den sortens liv som de flesta människor drömmer om ? lyxig lägenhet på Manhattan, belevade vänner och mäktiga män som uppvaktar henne med smycken, semesterresor och flotta middagar. Hon förväntar sig det bästa och gör allt för att få det. Agent O?Hara kommer allt närmare gåtans lösning, men ju starkare bevis han finner, desto mindre vet han om han är på väg att skipa rättvisa eller om han bara drivs av en livsfarlig besatthet. James Patterson levererar i denna roman överraskning efter överraskning, som håller läsaren på sträckbänken fram till den allra sista farliga kyssen. I James Pattersons explosiva nya thriller får vi stifta bekantskap med en brud som är vacker, begåvad, hängiven ? och livsfarlig.

Läs mer

Smekmånad

James Patterson

Smekmånad

Om boken

En galning ger sig på och dödar på ett bestialiskt sätt nygifta par på deras bröllopsnatt. Polisinspektör Lindsay Boxer får hand om fallet och även om Lindsay hunnit se det mesta under sin tid på San Franciscos mordrotel har hon svårt att värja sig inför denna grymhet. Alla spår i utredningen leder åt ett visst håll: Nicholas Jenks, en känd bestsellerförfattare. Men Lindsay börjar fatta tvivel, bevisen verkar alltför uppenbara. Är det verkligen han som är den skyldige?

James Patterson är en av USA:s mest lästa författare, och hans böcker ges ut i ca 25 länder. Den 1:a att dö är först ut i en ny serie om fyra väninnor som tillsammans löser flera brott. När den utkom i USA hösten 2003 gick den direkt upp på 1:a plats på New York Times bestsellerlista! Filmrättigheterna har köpts av TV-bolaget NBC.

Läs mer

Den 1:a att dö

James Patterson

Den 1:a att dö