Odla exotiskt i din trädgård

Författare

Ludvig Johansson

Odla exotiskt i din trädgård

Svenska

2007-09-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Publiceringsdatum

2007-09-04

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Ludvig Johansson

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151845715

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

0.727

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

235

Bredd (mm)

197

Böcker av författaren

Om boken

Det finns många intressanta exotiska växter som vi nordbor förknippar med varmare klimat, t.ex. palmer, bananer, kaktusar och bambu. Vilka av dessa växter kan odlas i Sverige och hur gör man för att få dem att trivas?

Extremodling är ett nytt spännande sätt att förhålla sig till sin trädgård där man inte låter sig begränsas av vedertagna konventioner och regler. Istället söker odlaren aktivt kunskap baserad på egna erfarenheter eller genom kontakt med andra odlare.
Trots att växters härdighet är den enskilt viktigaste faktorn vid odling i vår del av världen finns det ingen bok som beskriver ämnet ur ett nordiskt perspektiv. Vet man hur man gör för att kunna odla palmer i Stockholm så har man även nyckeln till hur man ska göra för att kunna odla äppleträd i Karesuando.
Framställningen bygger på fakta och intervjuer med zonknäckare som har erfarenhet av odling av växterna i hela Sverige och övriga Skandinavien.
Detta är en bok som kommer att förändra synen på vad som går att odla i Sverige!

Boken beskriver: Vad som avses med exotiska växter. Vilka exotiska växter man kan odla på friland i Sverige och vad som krävs för att lyckas med detta. Tropisk trädgårdsdesign - hur man planerar och anlägger sin oas. Sveriges klimat jämfört med övriga världens, samt vad det innebär vid växtval. Vad som påverkar klimatet lokalt och hur man kan påverka härdigheten hos olika växter. Presentation med fakta och fotografier av ett hundratal arter med beskrivning, odlingsråd och råd om förökning.

Läs mer

Ludvig Johansson

Odla exotiskt i din trädgård