Våra fjärilar

Författare

Håkan Elmquist

Våra fjärilar

2006-04-27

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2006-04-27

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Göran Liljeberg, Magnus Wedelin

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151846019

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

0.444

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

226

Bredd (mm)

130

Böcker av författaren

Om boken

Vill du veta vad det är för kryp som sjunger i gräset, svärmar, sticker eller biter hål i rosenbladen? Våra insekter är en given guide för alla som vill lära känna den fascinerande insektsvärlden i våra skogar, fält, vatten och trädgårdar.

Insekterna är den i särklass största djurgruppen. Miljontals arter befolkar jorden och bara i Sverige uppskattar man artantalet till runt 25.000. Med sina många färger, former och ofta fängslande levnadssätt är insekterna en ständig källa till upplevelser - allt från glädje och förundran till irritation.
Totalt beskrivs 550 arter och över 800 vackra och instruktiva teckningar gör det lätt, även för nybörjaren, att identifiera hoppstjärtar, trollsländor, steklar, gräshoppor, fjärilar, skalbaggar, bin m.m.
I bokens inledning beskrivs de viktigaste aspekterna av insekternas byggnad, utvecklingsstadier och levnadssätt. Här finns även en kort översikt av systematiken och en lättanvänd nyckel till de grupper som sedan beskrivs.
Alla större insektsgrupper presenteras inledande med en kort karakteristik och därefter beskrivs de mest allmänna, fascinerande och iögonfallande medlemmarna i gruppen.

Läs mer

Håkan Elmquist, Sidsel Sangild, Henning Anthon

Våra insekter

Om boken

En härlig färgprakt och starten på en spännande upptäcktsresa ut i naturen! Med underbara färgfotografier och arttexter presenteras här Nordens alla dagfjärilar. Boken är lätt att använda med bild, fakta och utbredningskartor samlade på samma uppslag. Under sommarhalvåret flyger ett drygt 100-tal dagfjärilsarter i vårt land. Med sin intensiva färgrikedom sprider de stor glädje, och ofta får de symbolisera både skönhet och frihet. Men vad heter de? Hur lever de? Vilka är ovanliga eller rent av hotade? Den här fälthandboken presenterar alla de dagfjärilar som man kan träffa på i Norden. 140 arter beskrivs med uppgifter om utseende, levnadssätt, flygtid och utbredning. Ett bildmaterial av högsta kvalitet visar alla arter i naturlig storlek. Ofta avbildas både över- och undersida och där könsskillnader förekommer visas både hona och hane. För att man snabbt ska kunna identifiera en fjäril och få en överblick av faunan är alla arter också samlade på översiktsplanscher. Ett inledande avsnitt beskriver fjärilarnas anatomi, deras utvecklingsstadier och uppträdande i naturen. Här finns också tips på hur man lockar fjärilar till den egna trädgården. · Beskriver cirka 140 arter. · Mer än 400 färgfotografier av högsta kvalitet. · Överskådlig layout med text, bild och utbredningskarta på samma uppslag. · En guldgruva för alla naturintresserade!

Läs mer

Våra fjärilar

Håkan Elmquist

Våra fjärilar