59 buketter från min trädgård

Författare

Denise Grünstein

59 buketter från min trädgård

Svenska

2007-09-06

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Inspirationsböcker

Författare

Publiceringsdatum

2007-09-06

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Denise Grünstein

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847559

Antal Sidor

224

Vikt (kg)

0.686

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

246

Bredd (mm)

178

Böcker av författaren

Om boken

59 porträtt av buketter plockade i enromantisk vildvuxen trädgård. Underfundigt och humoristiskt om jakten på den allra vackraste buketten - och på den perfekta bilden!

Vårens första buketter av snödroppar och kungsängsliljor, midsommarblommor i blå vaser, sensommarens och höstens dahlior och rosor, och den karga vinterträdgården täckt med snö …
I den här boken varvas vackert och sensuellt komponerade bildsekvenser av buketter från ett år med dagboksanteckningar om både glädjeämnen och bekymmer. Med glimten i ögat berättar Denise Grünstein om ett trädgårdsår, om blommorna, buketterna, trädgården, gödsling och odling, men också om mannen i trädgården, om drömmen om den romantiska trädgården och om hur längtan efter blommor och ljus mitt i vintern blir nästan outhärdlig.
Vi får följa hennes vandringar fram och tillbaka med buketterna för att hitta den rätta platsen, de vackraste vaserna och det perfekta ljuset för att ta de allra bästa bilderna.
59 buketter från min trädgård är en bok om blommor och trädgård, men den handlar också om att försöka skapa den bild man drömmer om - och att kanske lyckas.
Boken är vackert formgiven och ger en känsla av dagbok. Fotografierna ligger i bildserier där varje bukett har sin egen särprägel. Den tonade texten på ljusare färgat papper varvas med bildsekvenserna i den här trädgårds- och fotoboken, som har en alldeles speciell stämning av både drömmar och krass verklighet.

Läs mer

Denise Grünstein

59 buketter från min trädgård

Om boken

Att trädgårdsmöten kan ta sig många former kunde man se under sommaren 1998, då Stockholm var kulturhuvudstad och människor vallfärdade till Rosendal för att se det allra senaste inom trädgårdskonsten. I den här boken delar Lars Krantz och hans medhjälpare i Rosendals Trädgård generöst med sig av sin kunskap: om kompost - naturligtvis - men också om häckar av ettåriga blommor, om pelargonen och om drömmen om en vingård i norr. Mötet mellan naturen på Djurgården, trädgårdsformgivare och hantverkare skildras genom de elva idéträdgårdarna som skapades vid Rosendals Trädgård. Vem drömmer inte om en cityträdgård, en liten trädgård i Ulla Molins anda eller om att odla päron i flaska? Det handlar om hur trädgårdsdrömmar kan bli verklighet under en kort skandinavisk sommar. Varje vår ska spaden sättas i jorden och då ges här inspiration och mängder av goda råd för vår tid. Förutom Lars Krantz, Ulf Nordfjell och Denise Grünstein medverkar följande personer i boken: Sven-Ingvar Andersson, Rigmor Celander, Simon Irvine, Ebba Karlsson, Malin Löfstrand, Stefan Matsson, Sofia Norrman, Heidi Palmgren, Bernadette Schilling och Julie Toll.

Läs mer

Trädgårdsmöten på Rosendal

Lars Krantz, Denise Grünstein

Trädgårdsmöten på Rosendal