Intrång

Författare

David Morrell

Översättare

Gabriel Setterborg

Intrång

2007-01-25

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Gabriel Setterborg

Författare

Publiceringsdatum

2007-01-25

Bokinformation

Originaltitel

Creepers

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847795

Antal Sidor

304

Vikt (kg)

0.562

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Svenska brottsbalken 4:6 säger att den som olovligen intränger och kvarstannar i en annans byggnad, vilken den än må vara, kan dömas till böter eller fängelse i högst två år. Men det finns värre straff. Långt värre. Läsaren av Intrång kommer att bli varse det.

Det är olagligt men liksom mycket av det som är förbjudet också lockande. Lockande att leta förbjudna ingångar och ta sig in i övergivna byggnader på platser som tiden glömt.
En grupp "urbana utforskare" (Urban Explorers, "Creepers") - eller infiltratörer har hittat den idealiska byggnaden att utforska närmare: Paragon Hotel vid Jerseykusten, en högrest art deco-byggnad som för länge sedan sett sina bästa dagar och snart ska jämnas med marken. Under ledning av en universitetsprofessor tillika fantast när det gäller sådan här "utforskning" tar sig en grupp infiltratörer in i hotellet via en underjordisk gång. Med i gruppen är också reportern Frank Balenger för att skriva om expeditionen för en tidning. Men det blir snart uppenbart för alla att Balenger har egna intentioner med intrånget.
De är naturligtvis inte ensamma i hotellet med sina vindlande trappor och många stängda dörrar. Förutom otäcka råttor och groteska kattdjur som jagar dem finns där något annat, något mer ondskefullt än de någonsin kunnat föreställa sig, och som de under nattens timmar kommer allt närmare. Eller. Är det Ondskan själv som närmar sig dem?
Intrång är en riktig "nagelbitare" - som med fördel sträckläses i realtid. Expeditionen i Paragon Hotel varar nämligen från klockan 21 på kvällen till 4 nästa morgon. Däremellan är det svårt att lägga ifrån sig boken.

Läs mer

David Morrell

Intrång