Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet

Författare

Eva Rice

Översättare

Lisbet Holst

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet

Svenska

2007-01-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Lisbet Holst

Författare

Publiceringsdatum

2007-01-19

Bokinformation

Originaltitel

The Lost Art of Keeping Secrets

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848006

Antal Sidor

368

Vikt (kg)

0.512

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet är den underbara historien om Penelope Wallace och hennes excentriska familj vid rock'n'roll-erans början. Det är en varm och blixtrande kvick roman som känns som ett enda långt cocktailparty från 50-talet och med en vintage-känsla som ligger helt rätt i tiden.

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet är berättelsen om 18-åriga Penelope som längtar efter att bli vuxen och möta kärleken i 50-talets London. Vid hennes sida finns bästa väninnan Charlotte, Charlottes originella faster Clare och hennes kusin Harry, trollkarlen som är förälskad i en amerikansk societetsflicka. Här finns också Penelopes unga och vackra men mycket sorgsna mamma, och hennes yngre bror Inigo som suktar efter att bli popstjärna som Elvis Presley. Medan flickorna väntar på att bli vuxna dricker de champagne, går på exklusiva middagsbjudningar på Ritz, låter sig bjudas på cocktails och medverkar i hemliga svartsjukedramer.
Men under den polerade societetsytan tyngs Penelopes familj av kravet att underhålla familjegodset, och av sorgen efter fadern som dött. Även i Charlottes familj döljer sig problem: hennes faster Clare bär på en hemlighet som hon länge kunnat hålla för sig själv. I takt med att hemligheter avslöjas och gamla ideal ges upp tätnar intrigen för att kulminera i en upplösning som är både rörande och överraskande.

Läs mer

Eva Rice

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet