Utomhusprojekt för hus och tomt

Författare

Black & Decker

Översättare

Stig Linnell

Mikael Sundin

Stig Linell

Utomhusprojekt för hus och tomt

2007-03-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Översättare

Stig Linnell, Mikael Sundin, Stig Linell

Författare

Publiceringsdatum

2007-03-01

Bokinformation

Originaltitel

The complete photo guide to outdoor home

Originalspråk

Engelska

Format

Häftad, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848099

Antal Sidor

368

Vikt (kg)

1.798

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

260

Bredd (mm)

260

Böcker av författaren

Om boken

Tydliga ritningar och detaljerade instruktioner för hur du bygger trädäck och stensatta uteplatser. Sammanlagt presenteras ett trettiotal projekt samt viktiga grundtekniker för till exempel plintgjutning, trappbygge och dränering.

Ingen trädgård är perfekt, alltid finns det platser som är svåra att använda för att de är alltför kuperade eller steniga. Eller också är huset för litet för att du ska kunna bjuda hem många samtidigt.
De här problemen löser du genom att bygga praktiska uteplatser. Ett trädäck hopbyggt med huset kan utvidga bostadsytan. En mer avskild, friliggande och stensatt uteplats kan bli en trädgård i trädgården.
Den här boken innehåller mängder av varianter på trädäck och stensatta uteplatser. Till alla projekt finns ritningar och noggranna instruktioner som gör projekten möjliga att genomföra även om du inte är proffs. Här finns också värdefulla säkerhetstips och information om hur du väljer rätt dimensioner på virket.
Sammanlagt presenteras ett drygt trettiotal projekt, allt från ett enkelt spjälstaket till ett trädäck i tre plan. Genomgående är projekten möjliga att anpassa efter just dina behov. Förutom uteplatser innehåller boken byggbeskrivningar till utemöbler, planteringslådor och pergola. Här beskrivs även grundtekniker för hur du gjuter och dränerar, bygger gångar, stödmurar, trappor och räcken i olika design.

Bakom Uteplatser, som tagits fram i samarbete med Black & Decker, står en hel stab av specialister på olika områden.

Läs mer

Black & Decker

Uteplatser

Om boken

Det nya standardverket för alla villaägare. Boken är fylld med praktiska projekt som alla presenteras med utförliga arbetsbeskrivningar och mängder av instruktiva foton. Den inleds med en grundlig genomgång av planering, grundutrustning och grundtekniker. Här presenteras och beskrivs olika byggmaterial, verktyg och tekniker som du kan behöva använda.

De över etthundra byggprojekten är uppdelade i ett antal tematiska kapitel: Gångar & uteplatser, Staket & murar, Grindar, Utedäck, verandor, bodar och lustshus.

Några exempel på konkreta projekt:

· Trädgårdsdamm med porlande vatten, näckrosor och fiskar i ett stilla hörn av tomten.
· Murad utegrill med en flexibel konstruktion som passar såväl familjemiddagen som grillpartyt.
· Staket och murar i naturmaterial som trä och sten
· Gammaldags lusthus
· Glasveranda


Bakom Utomhusprojekt för hus och tomt, som tagits fram i samarbete med Black & Decker, står en hel stab av specialister på olika områden Boken är slösande rikt illustrerad med instruktiva färgfoton och ritningar som gör att du inte kan misslyckas.

Läs mer

Utomhusprojekt för hus och tomt

Black & Decker

Utomhusprojekt för hus och tomt

Om boken

Tydliga ritningar och detaljerade instruktioner för hur du bygger olika typer av uthus på tomten. Här presenteras tretton projekt samt viktiga grundtekniker som att gjuta grunden, bygga bjälklag till golvet och resa regelstommar till väggar och tak.

Ett modernt uthus är något helt annat än det där skjulet där man ställer in gräsklipparen. Visst kan man behöva en förvaringsbod, men många husägare börjar också uppskatta andra saker med ett uthus - de vill ha avskildhet, möjligheten att utforma en egen liten byggnad eller kanske ett hus som är mer i samklang med naturen. För de flesta är det viktigt att det ligger en bit ifrån boningshuset. Ett uthus är den perfekta platsen att smita iväg till för att ägna ett par timmar åt någon hobby.

Uthusen i den här boken är mångsidiga, praktiska och flexibla. Man kan följa ritningarna och instruktionerna som de är eller modifiera måtten och utformningen utifrån sina egna behov och önskningar. Ett välbyggt uthus kan vara ett boningshus i miniatyr, ett rymligt förråd, ett lusthus eller en lekstuga.

Alla projekt innehåller fullständiga byggritningar, en detaljerad materiallista, steg för steg-anvisningar och fotografier som visar hur varje moment ska utföras. För den som inte har så stor erfarenhet av att snickra finns ett gediget avsnitt om alla grundtekniker, och pedagogiskt lotsas läsaren genom hela byggprocessen. Där får man också hjälp att välja rätt grund till sitt uthus och veta hur man kan göra egna tillägg till projekten.

Även många monteringsfärdiga bodar kräver en hel del egenhändigt snickrande, så om man har köpt ett monteringsfärdigt uthus och det visar sig att byggsatsen varken innehåller golv eller tak erbjuder Uthus välbehövlig, praktisk vägledning.

Läs mer

Uthus

Black & Decker

Uthus