Antikens värld

Författare

Robin Lane Fox

Översättare

Hans Magnusson

Antikens värld

Svenska

2008-07-29

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kulturhistoria

Översättare

Hans Magnusson

Författare

Recensionsdag

2008-08-25

Publiceringsdatum

2008-07-29

Bokinformation

Originaltitel

The Classical World

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848655

Antal Sidor

702

Vikt (kg)

1.146

Ryggbredd (mm)

50

Höjd (mm)

234

Bredd (mm)

159

Böcker av författaren

Om boken

Att antikens värld fascinerar och fängslar ännu i våra dagar behöver knappast påpekas. Det var den kultur som lade grunden för Västerlandet - när vi studerar antikens historia studerar vi oss själva.

Trots alla de böcker som utkommit i ämnet på sistone saknas det en bok som inte enbart behandlar enskilda aspekter av den tiden - den athenska demokratin, de puniska krigen, grekisk och romersk mytologi, osv.
Robin Lane Fox, ansedd brittisk historiker, har skrivit just en sådan bok, som spänner över tusen år - både Grekland och Rom, från Homeros till Hadrianus. En bok som fungerar både som introduktion och fördjupning.
Här berättas hela historien: bakgrunden för Homeros epos, den klassiska grekiska världen, hellenismen, den romerska republiken och det romerska kejsardömet fram till imperiets fall. Här finns de stora dragen likaväl som detaljerna; historiska storheter som Sokrates, Alexander den store, Julius Caesar och Augustus likaväl som personer ur vardagslivet i Aten och Rom. Allt presenterat på ledig prosa, stilsäkert, kunnigt och enormt underhållande.

Läs mer

Robin Lane Fox

Antikens värld