Skyddslingen

Författare

Laura Lippman

Översättare

Karin Andrae

Skyddslingen

2007-09-21

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2007-09-21

Översättare

Karin Andrae

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Originaltitel

No Good Deeds

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848853

Antal Sidor

320

Vikt (kg)

0.576

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

234

Bredd (mm)

158

Böcker av författaren

Om boken

Systrarna Bethanys försvinnande skakar om den sömniga småstadsidyllen och ingenting blir sig riktigt likt i denna kusliga thriller från Laura Lippmans säkra hand.

Heather och Sunny Bethany är två helt vanliga tjejer i yngre tonåren. Liksom de flesta tonåringar är de trötta på sina föräldrar, och känslan är ömsesidig. En dag försvinner de spårlöst från ett köpcentrum i närheten av deras hem. Från den stunden blir "The Bethany Sisters" ett begrepp som andra föräldrar använder för att varna sina egna tonåringar. Dagar blir till veckor som blir månader och år, utan att minsta ledtråd av vikt dyker upp.
Trettio år senare skadas en kvinna i en smitningsolycka på en hårt trafikerad väg. När kvinnan tas om hand hävdar hon att hon är Heather Bethany, men att hon inte tänker säga mer än så. Har hon fått hjärnskakning? Är hon galen? Om hon verkligen är Heather Bethany; var är i så fall systern, Sunny?
I en växling mellan nutid och dåtid får vi följa polismannen som ansvarade för utredningen av systrarnas försvinnande, polisen som sedan tog över det arbetet, systrarnas föräldrar, en socialarbetare och en advokat. Alla dessa personer har sin syn på vad som egentligen hände vid försvinnandet, och om kvinnan i trafikolyckan verkligen kan vara en av Bethanysystrarna.
Vad de döda vet är en oerhört välkomponerad psykologisk thriller i god Ruth Rendell-anda.

Läs mer

Laura Lippman

Vad de döda vet

Om boken

Baltimore med omgivningar är miljön för Laura Lippmans deckare med Tess Monaghan i huvudrollen. Det är en liten stad med amerikanska mått mätt men med stor brottslighet. Också det med amerikanska mått. En bra plats att placera deckare på, med andra ord.

I denna häxkittel verkar privatutredaren Tess Monaghan. Hon arbetar som konsult åt lokaltidningen och ett av fallen det skrivs om är det uppmärksammade mordet på en ung åklagare.
En dag tar Tess sambo, Crow, sig an en ung svart kille, Lloyd Jupiter, som han vill hjälpa till ett mål mat och tak över huvudet. Väl hemma hos Tess och Crow står det klart att den unge mannen känner till detaljer om åklagaren som mördats, vilket gör honom till ett viktigt vittne.
Tess inser att den unge mannen är i fara och försöker skydda honom, vilket leder till att hon själv dras in i fallet. Historien är smart och skickligt konstruerad med en underliggande spänning som når klimax i den dramatiska slutuppgörelsen då kulorna viner på en vindpinad strandremsa.

Läs mer

Skyddslingen

Laura Lippman

Skyddslingen

Om boken

En tonårspojke dödas i en tragisk bilolycka. Trots föräldrarnas protester tycks resultatet av obduktionen bekräfta att han dog av skador som orsakats av en bil i hög fart. Rättsläkaren Sam(antha) Ryan har inte ägnat någon särskild uppmärksamhet åt fallet eftersom hennes kollega, Trevor Stuart, utfört obduktionen. När så pojkens föräldrar ber henne om hjälp tvekar hon och vill inte ifrågasätta vännens slutsatser. Men några oklarheter får henne ändå att sätta sig in i utredningen. Det hon då upptäcker övertygar henne om att pojkens död inte orsakades av någon vanlig bilolycka. Fast besluten att bevisa att hon har rätt sätter hon igång en egen utredning med hjälp av rättsmedicinaren Marcia Evans. Tillsammans avslöjar de en rad bisarra mord. Nigel McCrery arbetade tidigare inom polisväsendet som mordutredare. I spindelns nät är hans tredje bok i den serie som inleddes med Tyst vittne. Det blev också namnet på den TV-serie med Amanda Burton i huvudrollen som BBC gjort och som delvis visats i Sverige.

Läs mer

I spindelns nät

Laura Lippman, Nigel McCrery

I spindelns nät