Planeten jorden

Författare

Alastair Fothergill

Översättare

Alf Agdler

Bodil von Eichwald

Planeten jorden

2007-08-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Populärvetenskap

Översättare

Alf Agdler, Bodil von Eichwald

Författare

Publiceringsdatum

2007-08-15

Bokinformation

Originaltitel

Planet Earth

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151849447

Antal Sidor

312

Vikt (kg)

1.878

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

286

Bredd (mm)

262

Böcker av författaren

Om boken

Det ultimata porträttet av vår planet och en hyllning till världens mest extraordinära djur- och naturliv. Planeten jorden tar oss med på en spektakulär resa runt vårt klot - från de djupa oceanernas mörker till de stora slätternas vidder och regnskogarnas myller.

Idag finns teknik som gör att man kan ta närbilder av huvudet på en vild varg med kameran monterad i en helikopter som flyger så högt att motorljudet inte stör djuret. En satellit ute i rymden fångar en hel kontinent och det är fullt möjligt att utforska den mikroskopiska världen inne i en vattendroppe.
Planeten jorden visar upp världen så som vi aldrig tidigare sett den. Tyvärr är detta också en värld som inom bara några år aldrig mer kommer att bli sig lik. Vår planets mest avlägsna och orörda områden, där många vilda djur lever, befinner sig i farozonen. Regnskogar avverkas hänsynslöst och oljeledningar dras över den arktiska tundran. Haven smutsas ner och korallreven försvinner. Därför är det här inte bara en hyllning till vår planet. Det är också en uppmaning till oss att bry oss om och skydda de mirakel som ännu finns omkring oss.
Närmare 400 fantastiska foton tillåter oss att frossa i såväl magiska platser och märkliga väderfenomen som tidigare oåtkomliga och gömda arter.
Med ett engagerande tilltal tar Alastair Fothergill, som också producerat TV-serien med samma namn, oss med på en resa från polerna till ekvatorn, över de stora skogarna, slätterna och öknarna, upp i bergen och ner i underjordens och oceandjupens mörker. Tillsammans med fotografierna blir det en fantastisk ögonblicksbild och en fängslande historia om livet på vår planet.


Läs mer

Alastair Fothergill

Planeten jorden