Single malt whisky

Författare

David Wishart

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Single malt whisky

2008-10-13

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Vin & dryck

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Författare

Recensionsdag

2008-10-27

Publiceringsdatum

2008-10-13

Bokinformation

Originaltitel

Whisky Classified. Choosing Single Malts by Flavour

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151850092

Antal Sidor

240

Vikt (kg)

1.054

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

295

Bredd (mm)

185

Böcker av författaren

Om boken

David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrandejargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.

Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.

Läs mer

David Wishart

Single malt whisky