Från sluss till sluss

Författare

Tommy Grünbaum

Catharina Grünbaum

Från sluss till sluss

Svenska

2009-03-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Övriga naturaktiviteter

Författare

Recensionsdag

2009-03-23

Publiceringsdatum

2009-03-04

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Tommy Grünbaum

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151850108

Antal Sidor

240

Vikt (kg)

0.86

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

197

Böcker av författaren

Om boken

Catharina och Tommy Grünbaum har med sin båt "Vanadis" under några år åkt fram på såväl stilla kanaler som strida floder i det inre av Frankrike. De har mött människor, kultur och historia, de har gått på grund och de har ätit och druckit både himmelskt och uselt i det land som oftast med rätta kallas "det ljuva".

Från sluss till sluss är en inspirationsbok i text och bild för alla som antingen själva drömt om att färdas på kanaler med båt eller föredrar att göra en sådan resa hemma i läshörnan.
Boken skildrar kanaläventyret, platser, landskap, händelser och människor, mentalitet, mat och dryck. Det är inte en vanlig kronologisk reseskildring från start till mål, utan den "gröna tråden" är framglidandet på vattenvägarna. Färdskildringarna avbryts av avsnitt som "Varför blir fransmän så arga?", "Vitkorven från Rethel", "På egen köl i Paris", "I döda hundars sällskap", "Vildsvinswhiskyn", "Möte med gotiken", "En pråmfamilj", "Besök hos Django".
När man färdas på Frankrikes vattenvägar hinner man ta till sig omgivningen. Det går nämligen så oändligt långsamt. Man har tid att prata med slussvakter om politik och åsnor, umgås med pråmskeppare, gräla med metare och lära känna båtfarare från hela världen.
De franska vattenlederna bjuder på oavbruten omväxling. Bakom nästa krök kan man möta en framforsande pråm, en vit tjur eller en katedral. Vinberg, betesmarker, grå byar och städer av behaglig litenhet avlöser varandra.
Och så alla dessa slussar.

Läs mer

Tommy Grünbaum, Catharina Grünbaum

Från sluss till sluss