12 trädgårdar av Ulf Nordfjell

Författare

Ulf Nordfjell

12 trädgårdar av Ulf Nordfjell

2008-03-27

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Ulf Nordfjell

Publiceringsdatum

2008-03-27

Recensionsdag

2008-04-21

Kategori

Inspirationsböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Jerry Harpur

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151850436

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

1.156

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

278

Bredd (mm)

236

Böcker av författaren

Om boken

Ulf Nordfjells arkitektoniskt utformade trädgårdar har blivit uppmärksammade både i Sverige och internationellt. Här förmedlar han sin stora kunskap om trädgårdens arkitektur och design, om valet av växter och om förhållandet till den omgivande naturen.

En supermodern trädgård på ett soligt berg med köksträdgården placerad i glänsande stålcylindrar, en intim trädgård med en formklippt portal och skogens trädgård i Ockelbo - det är några av de trädgårdar som beskrivs i boken.
Ulf Nordfjell är en mästare på att förena perenner med inslag av gräs och lökväxter. Även material som granit, stål och trä ger hans trädgårdar struktur och en stark identitet. Vatten och ljussättning används sinnligt för att tillföra ytterligare dimensioner.
Den engelske trädgårdsfotografen Jerry Harpurs enastående bilder förmedlar årstidernas växlingar och återger trädgårdarna i både helhet och detalj.
Ulf Nordfjells porträtt av de tolv trädgårdarna och Jerry Harpurs bilder gör det här till en trädgårdsbok utöver det vanliga.

"I en tid när intresset för den egna trädgården är stort känns det viktigt att lyfta fram trädgårdens arkitektur, design och natur. Även om förebilderna synes eviga - den klassiska trädgårdens ideal och naturens mångfald - är uttrycken och tidens tolkningar i ständig förändring."
Ulf Nordfjell

Läs mer

Ulf Nordfjell

12 trädgårdar av Ulf Nordfjell

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

30 januari 2023

Våra nya böcker i februari

NyheterBoknyheter