Omega-3 kokboken

Författare

Michael van Straten

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Omega-3 kokboken

Svenska

2008-09-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Hälsa

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Författare

Recensionsdag

2008-09-29

Publiceringsdatum

2008-09-15

Bokinformation

Originaltitel

The Omega 3 Cookbook

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Steve Lee

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151850917

Antal Sidor

144

Vikt (kg)

0.66

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

241

Bredd (mm)

197

Böcker av författaren

Om boken

Många tror att fett är farligt och bör undvikas till varje pris. Men det kan faktiskt vara skadligt för kroppen att helt undvika fett. Vi behöver få i oss rätt sorts fett för att vår hjärna ska fungera och för att vi ska kunna ta upp olika näringsämnen som vår kropp behöver. Det fett vi framförallt behöver är omega-3.

Varför blir man smart av fisk? Och vilken sort fisk ska man äta? Numera vet de flesta att omega-3, som finns i bland annat fet fisk, har en hälsobringande effekt. Genom ett högre intag av omega-3 kan man reducera risken för hjärtattack och diabetes men även artros och alzheimer. Barn som har dyslexi eller ADHD sägs också kunna bli hjälpta och mindre hyperaktiva. Omega-3 verkar helt enkelt vara den nya undermedlet. Många studier tyder också på att kroppen har lättare att ta upp omega-3 i mat än i tablettform. Så vad ska vi då äta för att få i oss det eftertraktade fettet? Och vad gör man om man vill äta vegetariskt?
Omega-3 kokboken består av ett inledande kapitel med fakta om olika fetter och hur de verkar i kroppen. Därefter presenteras över 100 recept uppdelade på frukostar, förrätter, lunch, huvudmål och desserter.

Läs mer

Michael van Straten

Omega-3 kokboken