Fint av filt

Författare

Ellen Kharade

Översättare

Eva Linderoth

Fint av filt

Svenska

2009-05-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Översättare

Eva Linderoth

Författare

Recensionsdag

2009-05-25

Publiceringsdatum

2009-05-05

Bokinformation

Originaltitel

Quick & Clever Felting

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Karl Adamson, Kim Sayer

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151852249

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.748

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

283

Bredd (mm)

218

Böcker av författaren

Om boken

Filt är ett spännande material med skön känsla och en mängd olika användningsområden. Här presenteras drygt 30 originella, moderna och roliga projekt - allt från väskor, tofflor och smycken till leksaker och inredningsdetaljer.

Att tova, eller filta, är faktiskt ett av världens äldsta textilhantverk - äldre än både vävning, stickning och virkning. Denna urgamla teknik har på senare år blivit en stor hobbytrend. Samtidigt säljs allt mer färdig filt i alla tänkbara färger och kvaliteter. Fint av filt visar hur du själv tillverkar filt av ull och beskriver olika saker man kan göra av filt, egentillverkad eller färdigköpt.
Fint av filt innehåller drygt 30 projektbeskrivningar av föremål som tillverkas med hjälp av filtapplikationer, nålfiltning, våttovning och andra enkla tekniker. Genomgående presenteras det gamla hantverket på ett modernt sätt med eleganta, kul och iögonfallande föremål och accessoarer - projekt som i de flesta fall kan avslutas på en dag.
Boken inleds med en genomgång av olika material och verktyg, tips om maskin- och handsömnad, beskrivningar till nålfiltning, våttovning, tovning av vävd eller stickad textil i tvättmaskin samt ett avsnitt om hur man kan dekorera filten med broderi och pärlor.
Teknikerna används sedan till drygt 30 modeller, till exempel smycken, dekorativa blommor, väskor och andra accessoarer, tofflor, kuddar, julpynt och leksaker. Till samtliga modeller finns kompletta materiallistor och detaljerade steg för steg-beskrivningar i både text och bild. Variationer av idéerna visar också hur lätt man kan anpassa modellerna efter egna önskemål till en egen personlig stil.

Läs mer

Ellen Kharade

Fint av filt