Månpalatset

Författare

Paul Auster

Översättare

Love Kellberg

Månpalatset

1999-07-27

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Love Kellberg

Författare

Publiceringsdatum

1999-07-27

Bokinformation

Originaltitel

Moon Palace.

Originalspråk

Svenska

Format

Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789172630093

Antal Sidor

285

Vikt (kg)

0.16

Böcker av författaren

Om boken

Tre berättelser, tre historier som blandar deckargenrens rekvisita med den moderna romanens identitetsproblematik. Tillsammans utgör de Paul Austers klassiker New York-trilogin, en redan mytomspunnen milstolpe i den amerikanska samtidslitteraturen.

I första delen, Stad av glas, blir deckarförfattaren Quinn uppringd av någon som söker detektiven Paul Auster. Plötsligt finner han sig indragen i ett mysterium mer intrikat än något han själv kunnat tänka ut. I den efterföljande Vålnader vill White att Blue ska skugga Black och hålla honom under uppsikt så länge det blir nödvändigt. Från en lägenhet på andra sidan gatan kan Blue se hur Black sitter och skriver. Trilogin avslutas med Det låsta rummet. Fanshawe var berättarens vän under skoltiden men sedan förlorade de kontakten. Så kommer oväntat ett brev från Fanshawes hustru, som skriver att hennes man är försvunnen.

Läs mer

Paul Auster

New York-trilogin

Om boken

En spännande roman, tragisk, full av otroliga sammanträffanden och bisarra händelser. Paul Auster, författaren till den lovordade New York-trilogin, befäste med denna bok från 1989 sin ställning som en av USA:s ledande prosaister.

Läs mer

Månpalatset

Paul Auster

Månpalatset