Inka 1. I pumans skugga

Författare

A. B. (pseud) Daniel

Bertrand Houette

Jean-Daniel Baltassat

Antoine Audouard

Översättare

Ingrid Pleyber

Inka 1. I pumans skugga

Svenska

2002-03-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Ingrid Pleyber

Författare

Publiceringsdatum

2002-03-01

Bokinformation

Originaltitel

Inca.Princesse du soleil

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Inka

Läsordning

1

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789172632615

Antal Sidor

383

Vikt (kg)

0.673

Böcker av författaren

Om boken

De har begett sig från Spanien över haven för att erövra det mytomspunna inkariket där tempel och palats sägs vara täckta av guld. 170 conquistadorer anförda av kapten Pizarro mot 80 000 överrumplade indianer som inte förmår göra motstånd... Spanjorerna har snart installerat sig, tagit makten över landet - och guldet. En av erövrarna, Gabriel, blir förälskad i den vackra inkaprinsessan Anamaya, son ser inte ut som de andra kvinnorna: hennes hy är ljusare och ögonen blå! Anamaya vill se sitt folk befriat och Gabriel är nära att förråda sina egna för att rädda henne. I centrum för de dramatiska händelserna står deras förbjudna kärlek, en kärlek som kan komma att påverka inkarikets framtida öde... Tre år har inkabefokningen härdat ut under ockupationen. Men nu har de styrande mobiliserat sitt folk och de går till anfall. Ett anfall som fullständigt tar spanjorerna på sängen, de som trott sig sitta säkert vid makten... Sammandrabbningen hotar att sluta i katastrof, med Anamaya i ett läger och Gabriel i ett annat... På vilken sida står kärleken? I ljuset av Machu Picchu är den avslutande delen i serien om inkafolket skriven av Antoine Audouard, Jean-Daniel Baltassat och Bertrand Houette under det gemensamma författarnamnet A.B. Daniel. Romanerna har blivit en enorm framgång och ges ut i ett tjugotal länder.

Läs mer

A. B. (pseud) Daniel, Bertrand Houette, Jean-Daniel Baltassat, Antoine Audouard

Inka 3. I ljuset av Machu Pichu

Om boken

Med Stad av guld fortsätter berättelsen om Inkarikets märkliga kultur, spanjorernas erövringar och den förbjudna kärleken mellan inkaprinsessan och den spanske conquistadoren.
Kapten Francisco Pizarro har i spetsen för sina conquistadorer inlett ett segertåg genom Inkariket. Längtan efter guld har fått dem att stå ut med svält och umbäranden och segern över inkafolket har varit total. För Gabriel Montelucar har mötet med det nya landet och dess kultur också inneburit mötet med Anamaya, den sköna prinsessan, för alltid bunden till Den Stora Inkan, folkets härskare. Men det otroliga har hänt! Under den förfärliga natt som följde på massakern i Cajamarca, då kapten Pizarro och hans män vann en förödande seger, tas kejsare Atahualpa till fånga. Han hoppas kunna återfå sin frihet i utbyte mot guld, mycket guld… Men kan han någonsin tillfredsställa spanjorerna?
Conquistadorerna bestämmer sig för att bege sig ut på den farliga expeditionen mot den berömda Cuzco - staden av guld! Färden som är fylld av strapatser blir fasansfull. För första gången organiserar sig inkafolket till motstånd.
I detta obeskrivliga kaos håller Anamaya fast vid sin kejsare och Gabriel finner ingen bättre utväg än att slåss vid sin härskares, kapten Pizarro, sida. Men Anamaya och Gabriel älskar varandra. Och för att denna fullständigt omöjliga kärlek skall överleva är de beredda till allt… Originalets titel: L'or de Cuzco

Läs mer

Inka 2. Stad av guld

A. B. (pseud) Daniel, Bertrand Houette, Jean-Daniel Baltassat, Antoine Audouard

Inka 2. Stad av guld

Om boken

Året är 1526 och byn i djungeln ligger ödelagd efter ett överfall av Inkarikets krigare. Den lilla Anamaya har sett sin mamma bli dödad och själv tas hon till fånga och förs inför inkahövdingen Huayna Capac, som ska avgöra hennes öde. Anamaya ser inte ut som de andra flickorna i byn, hennes hy är ljusare och ögonen är blå, blå som Titicacasjöns heliga vatten, säger Inkan som förstår att hon sänts till dem av en särskild anledning. Under sin sista natt i livet avslöjar han alla Inkarikets hemligheter för henne och utser henne till dess förvaltare.
Några år senare landstiger en grupp av 180 män och 57 hästar ledda av kapten Fancisco Pizzaro på Perus norra stränder. Deras svåra resa från Spanien har tagit flera år och när de anländer till detta fjärran land är de utmattade av svält och umbäranden men brinner av längtan efter det guld som enligt sägnerna ska finnas här i överflöd. Med dem är den unge Gabriel Montelucar, som med en hårsmån undsluppit inkvisitionens fängelsehålor och nu längtar efter att göra sig ett namn. Här möter han sitt öde i form av inkaprinsessan Anamaya.
Dessa två världar möts i en kollision som är början till slutet på en av de mäktigaste civilisationer som funnits. Inkafolkets prakt, mystik och rituella liv möter conquistadorernas giriga drömmar om guld och erövringar. Kultur ställs mot kultur, religion mot religion och man mot man i denna storslagna berättelse.
I Pumans skugga är första delen i en serie om Inkariket och människorna i denna första del. Författarnamnet A.B. Daniel rymmer i sig tre författare: Antoine Audouard har efter samhällsvetenskapliga studier givit ut fyra romaner och varit VD på det franska förlaget Robert Laffont, där han arbetat med författare som Bret Easton Ellis och Christian Jacq. Jean-Daniel Baltassat har studerat konsthistoria, film och foto i Paris. Han har bl a samarbetat med olika konsttidskrifter som fotograf. Han har dessutom skrivit romaner, arbetat som översättare och skrivit manus för teve. Bertrand Houette har studerat arkitektur i Paris. Han är specialist på Inkafoket och tillbringar varje år fem månader i Sydamerika för att uppdatera sin forskning. Tillsammans har de tre författarna vistats en längre tid i Peru för att på plats insupa miljön och uppleva stämningen. Erfarenheterna från denna resa ger trovärdighet åt berättelsen.

Läs mer

Inka 1. I pumans skugga

A. B. (pseud) Daniel, Bertrand Houette, Jean-Daniel Baltassat, Antoine Audouard

Inka 1. I pumans skugga