Där månen ligger ner

Författare

Iselin C. Hermann

Översättare

Ninni Holmqvist

Där månen ligger ner

2004-11-19

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2004-11-19

Översättare

Ninni Holmqvist

Kategori

Romaner

Bokinformation

Originaltitel

Der hvor månen ligger ned

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789172635999

Antal Sidor

224

Vikt (kg)

0.12

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Iselin Hermanns nya roman, som blivit hennes litterära genombrott i Danmark och hyllats av en enig kritikerkår, skildrar några sommarveckor i lilla Sveskes liv.

Hon är på Gården hos Morfar och Mormor medan föräldrarna är på resa utomlands. På gården finns hästar och kor, den trygga och varma hushållerskan Nea, Sveskes unga morbröder och en kuslig lagårdsdräng. Allt andas egentligen trygghet och idyll, men Sveske känner också ett styng av saknad, en svårförklarad och outtalad sorg som har med lyckans och livets bräcklighet att göra, en aning om förgängligheten, osäkerheten. På ytan händer det inte så mycket i boken, men Iselin Hermann lyckas få läsaren att uppleva de här sommarveckorna med Sveskes ögon, gestalta de här aningarna som Sveske inte har ord för. Det är mycket styvt gjort, romanen är en liten pärla, man blir lycklig av att läsa den.

Läs mer

Iselin C. Hermann

Träd sår sig själva

Om boken

Den amerikanska journalisten Samia har lämnat New York och ett svalnat äktenskap för att bosätta sig i Damaskus, den stad där hon är född och där hennes föräldrar genomgick en avgörande period i sina liv. Hon vill söka nyckeln till sin identitet, söka efter något som hände vid hennes tillblivelse och som ledde till en kris i hennes föräldrars äktenskap.

Medan hon försöker komma till rätta med sina känslor inför den främmande miljön möter hon två män som båda ingriper i hennes liv, fysiskt som psykiskt. Där månen ligger ner är en fängslande roman som med psykologisk spänning och erotisk laddning berättar om en västerländsk kvinnas möte med det främmande - i sig själv och i stora världen.

Originaltitel Der hvor månen ligger ned

Läs mer

Där månen ligger ner

Iselin C. Hermann

Där månen ligger ner

Om boken

Prioritaire är en liten brevroman som redan är såld till prestigefyllda litterära förlag i England, USA, Italien, Holland och Tyskland. Den har blivit en stor försäljningssuccé i Danmark. Handlingen i korthet: en ung danska, Delphine Hav, har på en utställning sett en målning av den franske konstnären Jean-Luc Foreur. Tavlan har gjort så starkt intryck på henne att hon sänder honom ett vykort för att tacka. Detta blir inledningen till en passionerad korrespondens mellan dem bägge, en sofistikerad, erotiskt färgad låtsaslek mellan två brinnande själar ? Delphine och den något äldre, gifte Jean-Luc. En dag finns det ingen återvändo längre: de bestämmer sig för att träffas. När de verkliga personerna bakom brevens maskspel avslöjas får det oförutsägbara och ödesdigra konsekvenser. Iselin C. Hermann har en intressant biografi: född 1959, teaterskola i Aix-en Provence, statliga cirkusskolan i Paris, utbildad till lindanserska, regi- och skådespelarjobb vid fria teatergrupper i Danmark, förlagsredaktör vid Bröndums Förlag, mor till tre söner, redaktionschef vid Bröndums. Prioritaire är hennes romandebut.

Läs mer

Prioritaire

Iselin C. Hermann

Prioritaire