Rött spår

Författare

Reggie Nadelson

Översättare

Ylva Stålmarck

Ylva Ståhlmarck

Rött spår

Svenska

2008-04-03

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Ylva Stålmarck, Ylva Ståhlmarck

Författare

Publiceringsdatum

2008-04-03

Bokinformation

Originaltitel

Red Hook

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Artie Cohen

Läsordning

2

Inläsare

Jakob Eklund

Format

Inbunden, Pocket,

Produktdetaljer

ISBN

9789173133869

Böcker av författaren

Om boken

Artie Cohen får ett telefonsamtal - hans halvsyster Genja ber om hjälp. Hennes son, Billy, har avtjänat ett mordstraff på ungdomsvårdsanstalt och ska friges, men systern kan inte hämta honom. Artie lovar att ställa upp.

Billy, en stilig och intelligent tonåring, verkar ha blivit fri från det onda. Men så fort han visar sig i sina gamla kvarter kommer det förflutna ikapp honom. Bilar förföljer honom på gatorna och Artie tar emot anonyma telefonhot.

Samtidigt hittas en flicka mördad på Staten Island. När fler mordoffer dyker upp försöker Artie desperat klänga sig fast vid hoppet att hans systerson inte är inblandad...

Reggie Nadelson har tidigare skrivit två deckare om Artie Cohen, När jorden rämnar och Rött spår. Hon bor i New York och London.

Läs mer

Reggie Nadelson

Dödskällan

Om boken

"En av deckargenrens mest inträngande och känsligt skildrade poliser..."
The Times

Det är söndag och sensommar i centrala New York City. Tre år har gått sedan 11:e
september och republikanska partiet ska hålla sitt nationella konvent samtidigt som Artie Cohen ska gifta sig med Maxine Crabbe.
När Artie ser solen gå upp över East River känner han sig nöjd med livet. Det är 25 år sedan han kom till New York från Ryssland, via Israel, och han tycker att han klarat sig bra.
En gammal vän, fd tevejournalisten Sid McKay, hör av sig och ber Artie komma ut till det gamla hamnområdet Red Hook i Brooklyn. Red Hook, en kvadratkilometer av obebyggt område mitt i New York, är varje fastighetsmäklares eller byggentreprenörs våta dröm.
Visserligen är det Arties bröllopsdag, men Artie är skyldig Sid en tjänst, så han åker. Väl på plats hittar Artie en död man liggande i vattnet i hamnbassängen, men ingen Sid.
När Sid till sist dyker upp är han rädd, irriterad och undanglidande. Varför vill han inte berätta vad som hänt?
Inte ens på bröllopsfesten senare samma kväll kan Artie sluta tänka på Sid. Varför var han så skärrad? Det var ju bara för att en gammal luffare som dött? Eller var det?
Artie dras in alltmer i fallet och indicierna pekar mot hans närmaste vän, den ryske fastighetsmagnaten Tolja Sverdloff. Är Tolja inblandad i den skrupellösa jakten på byggkontrakten för Red Hook?
Spåren leder Artie femtio år tillbaka
i tiden. Till år 1953, närmare bestämt.
Det år då makarna Rosenberg avrättades. Det år då Stalin dog. Det år då det sovjetiska fraktfartyget Röd gryning gick på grund utanför Red Hook...

Läs mer

Rött spår

Reggie Nadelson

Rött spår

Om boken

New York är förlamat sedan attentatet den elfte september: barrikader, avspärrningar och beväpnade soldater är numera permanenta inslag i stadsbilden. En frostig vintermorgon hittar en joggare barnkläder, indränkta med blod och nergrävda i den till hälften frusna marken i närheten av Brighton Beach - på Brooklyns Atlantkust. När ett barn försvinner i en annan del av staden kommer hela New York Citys skräck och osäkerhet upp till ytan. Finns det ett samband mellan de båda fallen?

Jakten på mördaren går genom ett New York som sällan skildras, staden som är byggd på vatten: öar, broar, tunnlar och stränder - från nedre Manhattan via Brooklyn och Coney Island till fiskeläget Sheepshead Bay. New York är lika starkt närvarande i Nadelsons roman som Edinburgh i Ian Rankins böcker, eller Venedig i Donna Leons.

Läs mer

När jorden rämnar

Reggie Nadelson

När jorden rämnar