Nummer 12

Författare

Nick McDonell

Översättare

Jessica Gedin

Nummer 12

2003-09-02

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Jessica Gedin

Författare

Publiceringsdatum

2003-09-02

Bokinformation

Originaltitel

Twelve

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789189293199

Antal Sidor

261

Vikt (kg)

0.319

Höjd (mm)

170

Böcker av författaren

Om boken

Mike hade en lycklig barndom. Ett stort sommarhus på Long Island. Stora familjemiddagar. En fin utbildning. Och en äldre bror som höll koll på honom och beskyddade honom från föräldrarnas instabila äktenskap.
Det är 2001 och Mike har fått en praktikplats på en dagstidning i Hong Kong via en av faderns inflytelserika vänner. Han skickas på en reportageresa till Bangkok för att intervjua backpackers som festar loss och knarkar och för att leta reda på en gammal journalisträv som har försvunnit på ett uppdrag i Thailand.
Han möter unga människor som förlorat sig i ett träsk av sex, knark och våld. Och inget blir som han har planerat. När han nås av dåliga nyheter hemifrån kastar han sig tillbaka till New York. En familjetragedi har fått brodern ur balans, han har fått märkliga syner och måste söka vård.
Och så inträffar en allomfattande katastrof en klar septembermorgon. Två plan kraschar i World Trade Center på Manhattan. Och Mike har bara en sak i huvudet: han måste rädda sin bror. När alla människor flyr i panik från de brinnande tornen är Mike på väg i motsatt riktning. Han vet att hans bror står att finna i katastrofens öga.

Ett gripande drama om dolda familjehemligheter, syskonskap, galenskap och om en ung man som måste kunna försonas med sitt förflutna för att finna sin framtid.

Läs mer

Nick McDonell

Den tredje brodern

Om boken

En Brett Easton Ellis för den nya generationen. Nr 12 utspelar sig under ett jullov. Alla rikemansbarnen på Upper east Side är hemma över nyår, och de planerar de bästa festerna med de vackraste människorna för det coolaste nyåret någonsin. Romanen är tecknad porträttvis, skisser av några olika karaktärer, sammanbundna av huvudpersonen White Mike, sväller till fylliga porträtt av ensamhet och förvirring och under ytan förnimmer man ett ständigt närvarande hot, som en vibrerande baston av förtvivlan som ljuder högre och högre ju längre romanen fortskrider. Huvudpersonen White Mike är langare. Han är 17 år och har precis slutat high school och han rör sig vant mellan Harlems slum och Park Avenues paradlägenheter där de unga, övergivna rikemansbarnen söker kärlek och kickar. White Mike är själv uppvuxen på Manhattan, och glider som en rökslinga mellan de olika miljöerna. Hans mamma har några år tidigare dött i bröstcancer och det är genom Mikes stillsamma iakttagande som bilderna av karaktärerna får kontur: Där finns Jessica som över en natt blir besatt av drogen nr 12, Chris som längtar efter att förlora sin oskuld, den vapentokige och samurajdyrkande Claude, Mark och Timmy - två hysteriska whiggers och Sarah, den vackraste flickan i stan.

Läs mer

Nummer 12

Nick McDonell

Nummer 12