Emma Rosenblum

Foto: Nyra Lang

Utforska författaren

Emma Rosenblum arbetar som marknadschef på mediebolaget Bustle Digital Croup. Hemska sommargäster är hennes debutroman. Emma bor med sin familj i New York och har själv tillbringat sina somrar på Fire Island, där boken utspelar sig, så länge hon kan minnas.

Utgivning

Om boken

Det var Danny Leavitt, en tanig åttaåring med svår jordnötsallergi, som fann kroppen. Klockan var omkring halv åtta på morgonen och han hade cyklat omkring i byn på sin svarta Schwinn för att leta snäckor efter nattens häftiga oväder.
Varje sommar styr vännerna Jen och Lauren den lilla staden Salcombe på Fire Island med järnhand. Det är de som har makten på stranden och på tennisbanorna, och de vet precis hur de ska agera för att få sin vilja igenom. De står egentligen inte varandra så nära men deras män, Sam och Jason, har hängt ihop sedan de var barn. Den här säsongen finns det som alltid massor att skvallra om, och sommaren startar precis lika stillsamt som vanligt. Tills en död kropp hittas på strandpromenaden.När pengar, familj och status betyder allt – och alla andra ständigt tycks ha mer av den varan – blir det allt svårare att behålla den moraliska kompassen. Och snart blir det tydligt att sommargästerna på Fire Island kanske inte är så trevliga som de vid en första anblick verkar vara. Ingen skulle kanske säga sig vara guds bästa barn, men är någon av dem kapabel att mörda?

Läs mer

Emma Rosenblum

Hemska sommargäster