Kristin Fägerskjöld

Foto: Albin Händig

Utforska författaren

Kristin Fägerskjöld är född 1974 och bor på landet utanför Nässjö i Småland. Hon arbetar till vardags som civilekonom. Så länge hon kan minnas har hon varit intresserad av historia, särskilt den gustavianska tiden och andra världskriget. En väv av lögner är Kristin Fägerskjölds första bok på Norstedts, men hon har tidigare gett ut tre historiska romaner på annat förlag.

Utgivning

Om boken

Året är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gammal kvinna som i hela sitt vuxna liv har levt med en väl bevarad hemlighet. Hon kallar sig Daisy White sedan flera årtionden och ingen på den här sidan Atlanten känner till hennes riktiga bakgrund. I själva verket är hon en svensk adelsdam som var en av huvudparterna i en uppmärksammad mordrättegång. Men vad var det egentligen som hände den där vintern 1897 på herrgården utanför Norrköping då hennes blivande svärfar dog? Och hur kunde allt gå så fel att hon fick lämna Sverige under förnedrande former och ändra sitt namn?
En väv av lögner bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägersköld, men vilka drivkrafter som låg bakom dramat och vad som verkligen skedde är det ingen som vet säkert. Kristin Fägerskjöld har skrivit en roman ur sin släktings perspektiv i ett försök att skildra den gripande händelsen.

Läs mer

Kristin Fägerskjöld

En väv av lögner

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

28 mars 2023

Våra nya böcker i april 2023

NyheterBoknyheter