Lena Ljungdahl

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Anna Jinghede är polis och kriminaltekniker, rättsodontolog, doktorand och krönikör. Lena Ljungdahl är före detta polis och nu krim- och säkerhetsexpert, föreläsare och specialist på skolattacker. I sin podcast Över min döda kropp vrider och vänder de på brott och straff, kända och okända fall samt olika fenomen som engagerar och förbryllar. Med rapp dialog, starka åsikter och tunga fakta blandar de kriminalteknik och spaning med ond bråd död. De har båda deltagit i den populära tv-serien Tjuv och polis (SVT, hösten 2019 och hösten 2020). Någon måste dö är deras debutroman.

Utgivning

Om boken

En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell och trots oklara omständigheter avskriver åklagaren snabbt händelsen som en drunkningsolycka. Men polisen och spanaren Nikki Kahn nöjer sig inte och börjar utreda fallet på egen hand. Den döda kvinnan är inte något okänt offer, utan hennes egen lillasyster. Frågetecknen visar sig vara många. Hennes syster var inte någon som åkte på semester ensam och definitivt inte med en resväska full av exklusiva underkläder. Men det finns inte ett spår av något resesällskap, och inte heller någon annan rimlig förklaring.
Snart är Nikki uppslukad av polisutredningen som enligt rättsläkaren Ramona Bengtsson har grava brister. Samtidigt som Nikki jagar efter sanningen upptäcker hon att spåren leder henne in något som är betydligt större och farligare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Och snart inser hon att hon själv är måltavla.Lena Ljungdahl och Anna Jinghede har båda en gedigen bakgrund inom krim. De driver tillsammans podcasten "Över min döda kropp", där de vrider och vänder på brott och straff, kända och okända fall samt olika fenomen som engagerar och förbryllar. Någon måste dö är deras debutroman.

Läs mer

Lena Ljungdahl, Anna Jinghede

Någon måste dö

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

3 oktober 2022

Från podd till deckardebut

IntervjuerNyheter