Rolf Tardell

Utforska författaren

Rolf Tardell är journalist och har en lång karriär på SVT bakom sig, senast på Agenda. Han är också utbildad svampkonsulent vid Umeå universitet och en entusiastisk svampplockare sedan barnsben.

Utgivning

Om boken

En personlig och handfast bok om vår allra mest älskade matsvamp.
Den gula kantarellen är den perfekta svampen: den växer över stora delar av landet, har en lång säsong, saknar farliga förväxlingssvampar och är en underbar matsvamp. Enligt många den allra främsta.Den här boken berättar allt du kan tänkas vilja veta om kantareller. I boken beskrivs förutom den gula även blek kantarell, trattkantarellen och rödgul och svart trumpetsvamp. Journalisten och svampkonsulenten Rolf Tardell berättar om kantarellernas plats i den svenska matkulturen, kulturhistorien och framför allt: hur du lättast hittar dem i naturen. Boken innehåller också kocken Fredrik Erikssons allra bästa kantarellrecept. Den optimala svampmackan, javisst, men det finns så mycket annat gott att laga av denna fantastiska råvara.

Läs mer

Rolf Tardell

Kantareller