Ulrika Ljunggren

Foto: Julia Sjöberg

Utforska författaren

Ulrika Ljunggren (f. 1962) är bosatt i Göteborg. Hon arbetar som frilansfotograf, men har en tidigare karriär från Systembolaget där hon jobbade i cirka 20 år, bland annat med dryckesprovningar. Under en italiensk sol är hennes debutroman.

Utgivning

Om boken

"Romanen är välformulerad och handlingen drivs taktfast framåt med en nästan deckarlik kapitelindelning som lockar till sträckläsning. En lovande debut ..." BTJ
För arton år sedan hade de en himlastormande förälskelse i London. Nu träffas svenska Anna och irländske Sean av en tillfällighet i den lilla italienska staden Castello, där han driver en restaurang och hon går en sex veckor lång språkkurs. Trots att Anna har en man och två barn som väntar hemma i Sverige kan hon inte låta bli att falla för Sean igen. Men vilken mamma skulle lämna sin familj för passionen?Sean tror inte sina ögon när han får syn på Anna på restaurangen. Kan det verkligen vara slumpen som fört henne till den här platsen? Och går det att på nytt väcka liv i känslor som varit undertryckta så länge, inte minst efter det som hände nästan två decennier tidigare? Snart blir Sean varse att saker och ting är betydligt mer komplicerade än vad de var när han och Anna var i yngre tjugoårsåldern och hade hela livet framför sig.Under en italiensk sol är en varm och insiktsfull roman om kärlek, omöjliga val och om att hitta sig själv.

Läs mer

Ulrika Ljunggren

Under en italiensk sol

Nyheter

Foto: Sølve Sundsbø

27 februari 2023

Våra nya böcker i mars 2023

NyheterBoknyheter