Ulrika Ljunggren

Foto: Julia Sjöberg

Utforska författaren

Ulrika Ljunggren (f. 1962) är bosatt i Göteborg. Hon arbetar som frilansfotograf, men har en tidigare karriär från Systembolaget där hon jobbade i cirka 20 år, bland annat med dryckesprovningar. Under en italiensk sol är hennes debutroman.

Utgivning

Om boken

För en evighet sedan hade de en himlastormande förälskelse i London. Nu, tjugo år senare, träffas de av en slump i den lilla italienska staden Castello där irländske Sean driver en fiskrestaurang och svenska Anna går en sex veckor lång språkkurs. Mot bättre vetande kan Anna inte låta bli att falla för Sean igen, men där hemma har hon en familj som väntar. Och vilken mamma skulle lämna sin man och två barn för passionen?
Sean tror inte sina ögon när han får syn på Anna på restaurangen. Kan det verkligen vara slumpen som fört henne till den här platsen? Och kan känslor som en gång var så starka slockna för gott, eller går det att väcka liv i dem på nytt? Men Sean blir snart varse att vuxenlivet, med allt ansvar och alla förpliktelser det för med sig, är betydligt mer komplicerat än det var när han och Anna var i yngre tjugoårsåldern och hade hela livet framför sig. Under en italiensk sol är en varm och insiktsfull roman om svåra beslut och omöjliga val.

Läs mer

Ulrika Ljunggren

Under en italiensk sol