Johanna Westman

Foto: Ulrika Pousette

Utforska författaren

Johanna Westman har gjort kok- och bakböcker för såväl barn som vuxna i över 20 år, och är en populär profil i SVT:s Gokväll. Hon driver också Mosebacke Matstudio, med kurser, events och catering.

Utgivning

Om boken

För kokboksförfattaren Johanna Westman blev maten och måltiderna extra viktiga när hon blev varannan-vecka-förälder. Allt i livet blev mer intensivt och tiden var alltid så knapp. Veckorna barnen var hos henne ville hon att de skulle ha det bra varje sekund, med mer älsklingsrätter och mindre vardag, utan att hon skulle "slösa" dyrbar barntid vid spisen. Veckorna utan barn skulle måltiderna vara snabbt överstökade och slarvades ofta bort.

Det behövdes helt enkelt nya rutiner och nya smarta lösningar; recept som löser vardagsproblem och skapar goda måltider för såväl ensamätaren som storfamiljen.

Allt det hon lärde sig vill Johanna Westman dela med sig av här. Resultatet är en bok som kan läsas från två håll, ett för barnveckan och ett för egenveckan och med många tips om genvägar och njutningar för hela tillvaron. Här hittar man till exempel kapitel om en rätt som blir flera och om de som blir klara på fem minuter, om bra mellanmål som barnen fixar själva och om middagar att laga tillsammans.

Varannan vecka är en bok för alla som ibland lagar för många och ibland för få, och som visar hur måltiderna kan vara en viktig nyckel till ett nytt gott kapitel i livet.

Läs mer

Johanna Westman

Varannan vecka

Nyheter

Foto: Ulrika Pousette

16 augusti 2022

Johanna Westman gör kokbok för varannan vecka-livet

IntervjuerNyheter