Lone Theils

Foto: Lars Bech

Utforska författaren

Lone Theils har arbetat som journalist i 20 år, merparten av tiden i London både som skrivande journalist men också med TV och radio. Hon har bevakat konflikter i såväl Kosovo som Nordirland, och har dessutom medverkat i guideböcker om London och Dublin.

Den blå poetens kärlek är en fristående fortsättning på Flickorna på Englandsbåten, Lone Theils framgångsrika debut som deckarförfattare.

Idag är Lone Theils bosatt i London där hon arbetar som korrespondent för den danska tidningen Politiken och regelbundet gör inslag i dansk TV. På sin fritid ägnar hon sig gärna åt kickboxning.

Utgivning

Om boken

Den världsberömde diktaren, nobelpristagaren Manash Ishmail har under sin flykt från Iran skilts från sin hustru Amina. Nu är hon spårlöst försvunnen. Han har vägrat helt att ge intervjuer, men när Globalt tar kontakt säger han ok på ett villkor - Nora Sand ska göra intervjun. När de träffas får Nora snabbt klart för sig att han vill ha hennes hjälp att hitta Amina, som senast synts till i London.

Jakten på Amina leder Nora till dolda platser, där illegala flyktingar håller sig gömda på flykt från myndigheterna. Nora kastas med fara för sitt eget liv in i en mörk värld där vissa människoliv är mycket mindre värda än andra. Samtidigt blir hennes romans med Andreas allt mer komplicerad.

Den blå poetens kärlek är en fristående fortsättning på Flickorna på Englandsbåten, Lone Thiels framgångsrika debut som deckarförfattare.

Läs mer

Lone Theils

Den blå poetens kärlek

Om boken

Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.

Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.

Lone Theils har skrivit en skräll till deckardebut!

Läs mer

Flickorna på Englandsbåten

Lone Theils

Flickorna på Englandsbåten

Nyheter

Foto: Hazel Thompson

18 augusti 2016

Fem frågor till Lone Theils

Nyheter