Den blå poetens kärlek

Författare

Lone Theils

Översättare

Margareta Järnebrand

Den blå poetens kärlek

Svenska

2017-07-27

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Margareta Järnebrand

Författare

Recensionsdag

2017-08-14

Publiceringsdatum

2017-07-27

Formgivare omslag

Maria Sundberg

Bokinformation

Originaltitel

Den blå digters kone

Originalspråk

Danska

Språk

Svenska

Serie

Nora Sand

Läsordning

2

Format

Inbunden, Ljudbok, E-bok, Pocket

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113076348

Antal Sidor

325

Vikt (kg)

0.504

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

143

Klimatpåverkan

446g CO2e
Papper
ca 381 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 8 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 57 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Den blå poetens kärlek

Recensioner

”Som läsare drivs man obönhörligt framåt, spänningen ökar och vad som från början var en jakt på en försvunnen flykting utvecklas till ett infernaliskt drama, där miljarder står på spel och människoliv inte är mycket värda.” Ingalill Mosander

Aftonbladet

”[…] helt igenom en fullvärdig thriller.”

Östra Småland

”Bra spänning som inte alls utvecklas som man tror, med fin miljöskildring av framför allt London.” Lotta Olsson

Dagens Nyheter

Böcker av författaren

Om boken

Den världsberömde diktaren, nobelpristagaren Manash Ishmail har under sin flykt från Iran skilts från sin hustru Amina. Nu är hon spårlöst försvunnen. Han har vägrat helt att ge intervjuer, men när Globalt tar kontakt säger han ok på ett villkor - Nora Sand ska göra intervjun. När de träffas får Nora snabbt klart för sig att han vill ha hennes hjälp att hitta Amina, som senast synts till i London.

Jakten på Amina leder Nora till dolda platser, där illegala flyktingar håller sig gömda på flykt från myndigheterna. Nora kastas med fara för sitt eget liv in i en mörk värld där vissa människoliv är mycket mindre värda än andra. Samtidigt blir hennes romans med Andreas allt mer komplicerad.

Den blå poetens kärlek är en fristående fortsättning på Flickorna på Englandsbåten, Lone Thiels framgångsrika debut som deckarförfattare.

Läs mer

Lone Theils

Den blå poetens kärlek

Om boken

Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.

Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.

Lone Theils har skrivit en skräll till deckardebut!

Läs mer

Flickorna på Englandsbåten

Lone Theils

Flickorna på Englandsbåten

Nyheter

Foto: Hazel Thompson

18 augusti 2016

Fem frågor till Lone Theils

Nyheter