Annah Björk

Foto: Susanne Kindt

Utforska författaren

Annah Björk är född 1980 och har jobbat som journalist i över 17 år. Hon skriver till vardags om kultur och samtid för flera av landets största titlar som Expressen, Fokus, Elle, Bon, Damernas Värld, Sonic och Göteborgs-Posten. Hon syns också regelbundet i SVT:s morgonsoffa. Efter sina resor till Turkiet och Grekland 2015/2016 skriver och föreläser hon också om flyktingsituationen vid Egeiska havet. 

Hon har gjort filmen Livlinan och en visualisering av data från flyktingbåtar som nu kan ses på Tekniska museets utställning I'm Alive

Utgivning

Om boken

Kom kustbevakningen? Det är sjuåriga Lamis sista ord innan hon försvinner i vågorna på Egeiska havet. När solen går upp ligger livlösa kroppar på turiststranden. På en klippa i havet står tolv unga män som lyckats simma i land.

Det är den 5 januari 2016 och svenska politiker pratar om flyktingpaus. EU gör överenskommelser med Turkiet för att hindra människor att fly in i unionen medan den maffiastyrda flyktingsmugglingen omsätter miljardbelopp. President Erdogan fängslar kritiska journalister i ett land som alltmer liknar en diktatur.

Författarnas personliga resa mot sanningen är en icke-fiktiv thriller om ett massmord med politiska förtecken. Båt 370 är ett skrämmande reportage inifrån Turkiet om vad som hände på havet, om svek och medmänsklighetens gränser.

Läs mer

Mattias Beijmo, Annah Björk, Stig Söderlind

Båt 370

Nyheter

27 september 2017

Författarna till Båt 370 får pris på årets MegAward

Nyheter