Khashayar Naderehvandi bland årets Bonnierstipendiater

Foto: David Relan

Datum

15 December 2016

Foto

David Relan

Khashayar Naderehvandi, Hans Gunnarsson, Sara Mannheimer, Ann Jäderlund och Linda Boström Knausgård är de författare som i år tilldelas 100 000 kronor var ur Albert Bonniers stipendiefond.

Stipendiefonden delar sedan 1901 ut stipendier till svenska författare som "under det gångna året utkommit med ett nytt verk av litterär betydelse".

Khashayar Naderehvandi, född 1981, debuterade 2011 med diktsamlingen Om månen alls syntes som följdes upp av romanen Vilar i era outtröttliga händer (2013). Han är verksam som kritiker på Kulturnytt i P1 och sedan 2015 doktorand inom konstnärlig gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Khashayar Naderehvandi tilldelades Sveriges Radios Novellpris 2014 för novellen "Förhöret".

Romanen Allting glittrar och ingenting tar slut kom i år och är en tredelad skildring av kärlekens villkor i en värld som präglas av avstånd i sviterna av krig, naturkatastrofer och förluster. Tre olika röster, som bottnar i tre olika åskådningsplatse

Relaterat

Om boken

Allting glittrar och ingenting tar slut är en tredelad skildring av kärlekens villkor i en värld som präglas av avstånd i sviterna av krig, naturkatastrofer och förluster. Tre olika röster, som bottnar i tre olika åskådningsplatser och tider, flätas samman till en och samma grundläggande fråga: Hur kan närhet uppstå och hållas kvar i en omvärld som är så tunn att människor inte ser ut som annat än små prickar i ett vidsträckt snölandskap?

Läs mer

Khashayar Lykke Naderehvandi

Allting glittrar och ingenting tar slut

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

11 januari 2023

Nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2023