Anna Rökaeus

Foto: Lisa Thanner 2017

Utforska författaren

Anna Rökaeus och Olof Söderén är journalistparet som driver den populära podcasten Odlarna och bloggen Spenat i stan, där de skriver om mat och odling på såväl odlingslotten som hemma i lägenheten. Själva lever de drömmen om landet mitt i stan, med inspiration från såväl resor till Italien som från stadens krogar. De tycker att ogräsrensning är en effektiv stressreducerare och strävar efter att bli mer och mer självförsörjande på sina odlingar.

Utgivning

Om boken

Många med gröna fingrar bor i stan och alla drömmer inte om att flytta ut på landet till en liten röd stuga. För dig som vill odla själv finns det alla möjligheter även i staden. På kolonilotter, gårdar, balkonger, terrasstak och i fönster bara fantasin sätter gränserna.

I denna heltäckande och praktiska handbok guidas du till att odla din egen mat i staden. Hur du hittar din plats, vilka grödor du ska plantera och vad du behöver tänka på när det gäller jorden.

Självklart får du goda recept som hjälper dig att äta det som är i säsong. Författarna tipsar även om hur du bär dig åt för att lämna din odling utan vattning ett par sommarveckor - när lusten att resa blir för stor.

Hela boken präglas av ett hållbarhetsfokus och värnande om naturen och våra resurser liksom tankarna på att äta bättre och kunna njuta av egna, nyskördade grönsaker.

Läs mer

Anna Rökaeus, Olof Söderén, Kristin Lidström

Spenat i stan

Nyheter

Foto: Karoline Jönsson

16 november 2018

Årets svenska Måltidslitteratur

Nyheter