Anna Bågstams thriller såld till fyra länder

Foto: Elisabeth Ohlson-Wallin

Datum

16 April 2018

Foto

Elisabeth Ohlson-Wallin

Anna Bågstam debuterade med ljudboksserien Stockholm Psycho och har i vår släppt sin debut i det fysiska formatet. Den nya boken, Ögonvittnet, är en tempofylld och spännande deckare som utspelar sig i Öresundstrakten, med en smart, rolig och ofullkomlig hjältinna som huvudperson. På bokmässan i London förra veckan visade många utländska förlag intresse för boken och den är redan såld till fyra marknader: Tyskland, Danmark, Italien och Spanien.

Erika Degard, förläggare på Norstedts, och Linda Altrov Berg, från Norstedts Agency, berättar:

– Utomlands är förlagen väldigt intresserade av att boken är ett samarbete med Storytel, ljud växer på alla marknader och här släpper vi nu en bok som är skriven för att passa riktigt bra i både ljudformatet och det fysiska formatet. Det är en spännande och oförutsägbar deckare med ordentligt med driv och många cliffhangers.

Vad är det i Anna Bågstams bok som sticker ut för de utländska förlagen?

Ögonvittnet har en hjältinna som är rolig och hamnar i dråpliga situationer. Harriet är lite som Bridget Jones, vilket får henne att sticka ut i mängden av nordiska deckare, med plågade poliser med alkoholproblem eller poliser som försöker få vardagen och livspusslet att gå ihop. Det är befriande. Hon är en frisk fläkt i den traditionella krimvärlden, säger Linda Altrov Berg och Erika Degard.

Läs vår intervju med Anna Bågstam här!

Relaterat

Om boken

Ett brutalt mord har begåtts i pittoreska fiskeläget Lerviken vid Öresund. En kvinna har avrättats och fått sina ögonlock upptejpade. Mordet sker dagen efter att Harriet Vesterberg flyttat in i sin pappas hus, ett stenkast från brottsplatsen. Plötsligt är Lerviken långt från den idyll där hon tillbringade sin barndoms somrar. Harriet har precis lämnat Stockholm och en havererad kärleksrelation bakom sig för en nystart som utredare hos polisen i Landskrona. Men hon förstår snabbt att hon inte är så välkommen på stationen som hon hade önskat och att hennes idéer inte uppskattas. Hon bestämmer sig för att gå sin egen väg, men den leder in henne på ett spår som hon snart desperat ångrar att hon började följa. Kan mördaren vara någon hon känner? Ögonvittnet är en tempofylld och spännande deckare som utspelar sig i Öresundstrakten, med en smart, rolig och ofullkomlig hjältinna som huvudperson. »Nyskapande, skruvat och spännande.« Ur nominering till Årets deckardebut för Stockholm Psycho.

Läs mer

Anna Bågstam

Ögonvittnet

Relaterade artiklar

Foto: Erik Abel

2 januari 2024

Våra nya böcker i januari