Deckarafton med Anna Jansson, Alexander Karim, Anna Bågstam och Mark Johnson!

Foto: Anna-Lena Ahlström, Magnus Liam Karlsson, Kajsa Göransson

Datum

1 Oktober 2019

Foto

Anna-Lena Ahlström, Magnus Liam Karlsson, Kajsa Göransson

Den 8 oktober bjuder vi tillsammans med Stockholms Stadsbibliotek in till en deckarafton med Anna Jansson, Alexander Karim, Anna Bågstam och Mark Johnson.

Evenemanget är gratis men platserna är begränsade. Här bokar du en sittplats!

Anna Jansson, en av Sveriges mest lästa deckarförfattare, introducerar hösten 2019 en ny deckarserie med kriminalinspektör Kristoffer Bark. Dotter saknad är titeln på den första boken i serien, som utspelas i Örebro och Bergslagen.

Till dags dato har Anna Janssons serie med kriminalinspektör Maria Wern getts ut i ett femtontal länder runt om i världen. Böckerna har också gjort stor succé som tv-serie med Eva Röse i huvudrollen.

Skådespelaren Alexander Karim debuterar som författare med boken Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död. En skruvad spänningsroman där huvudpersonen mördas på första sidan, men får chans att återuppstå och förhindra sin plötsliga död.

Anna Bågstam jobbar som jurist och skriver deckare på fritiden. Ögonvittnet, första delen i författarens serie om socionomen och civilanställda utredaren Harriet Vesterberg hos Landskronapolisen, utkom 2018. Den har redan översatts till ett tiotal språk. I våras utkom Skuggspelet där läsarna åter möter civilutredaren Harriet Vesterberg med nya spännande fall i Lerviken, Skåne. Där allt inte är riktigt så pittoreskt som det ser ut!

Mark Johnson har en bakgrund som politisk tjänsteman och arbetar numera som PR-konsult. Debutboken Den enkla sanningen (2017) introducerade den idealistiske Jonatan Stark, som ofrivilligt dras in i gråzonen av svenska statens internationella affärer. Samt hans kumpan, reportern Betty Lind, som inte skyr några medel för att avslöja sanningen. Nu är Mark Johnson aktuell med Det blinda spelet, i vilken läsarna på nytt möter duon Stark och Lind. Stora affärsintressen står nu på spel. Kanske även rikets säkerhet …

Relaterat

Om boken

Alexander Karim debuterar med skruvad underhållningsroman, med vibbar av Memento och Måndag hela veckan.

När Jonas Paulsson vaknar på morgonen tror han att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem. När han sedan vaknar upp oskadd i sängen tänker han självklart att det hela var en mardröm. Men snart inser han att dagen han vaknar upp till är lördagen, dagen innan hans förestående död.

Lördagen verkar till synes likadan som första gången han upplevde den, förutom små, små skillnader. Stämningen på middagsbjudningen är inte lika hjärtlig, och tittar inte hans fru på mobilen lite oftare än förra gången? Han går och lägger sig och upptäcker när han vaknar att han har gått ytterligare en dag bakåt i tiden. Nu är han mer beslutsam än förvånad. Jonas Paulson inser att han har fått en unik möjlighet. Kommer hans handlingar kunna förändra det som ska hända? Hur många dagar tillbaka i tiden måste han gå för att lyckas förhindra sin plötsliga död?

Läs mer

Alexander Karim

Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död

Om boken

Ny spännande deckarserie av Anna Jansson!

Vera Bark flyr hals över huvud från sin möhippa i det lilla samhället Hampetorp utanför Örebro. I fem års tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, längs Hjälmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tär på honom och på Veras mor som är på väg att gå under i sin förtvivlan.

Tre år efter Veras möhippa försvinner en undersköterska från samma plats. Utredningen läggs ner också i detta fall, men Kristoffer Bark får den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.

Läs mer

Dotter saknad

Anna Jansson

Dotter saknad

Om boken

Jonatan Stark sitter med som expert vid en hemlig statlig affärskonferens. Mitt under konferensen kontaktas han av en främling som dödshotar en nära vän. Budskapet är att Jonatan måste se till att konferensen ger önskat resultat - annars dör hans vän. Han inser att krafter han tidigare utmanat har vaknat till liv igen.

När reportern Betty Lind intresserar sig för en excentrisk IT-entreprenör som bekostat ett flyktingfartyg på väg till Sverige blir hon kontaktad av Säpochefen. På skeppet tycks det finnas en passagerare som kan vara av största betydelse för fredsförhandlingar i Mellanöstern. När hennes egen och tidningens trovärdighet står på spel måste Betty ta allt större risker.

För varje timme som går avslöjar Jonatan och Betty mer av dunkla allianser som tycks sträcka sig långt utanför landets gränser. Alla spår leder till den mystiska passageraren på fartyget. Insatserna är höga: stora affärsintressen står på spel - kanske också rikets säkerhet ...

Det blinda spelet är Mark Johnsons uppföljare till Den enkla sanningen, som introducerade den idealistiske Jonatan Stark, som ofrivilligt dras in i gråzonen av svenska statens internationella affärer, och Betty Lind, hans klarsynta kumpan som inte skyr några medel för att avslöja sanningen.

Läs mer

Det blinda spelet

Mark Johnson

Det blinda spelet

Om boken

"Bra och underhållande med en alldeles lagom humoristisk ton." Skånska Dagbladet om Ögonvittnet

"... spännande och charmig historia." Svenska Dagbladet om Ögonvittnet

En kvinna har försvunnit under märkliga omständigheter. Allt tyder på att hon har blivit kidnappad. Snart flyter ett lik i land i lilla fiskeläget Lerviken i Öresund. Offret har frätskador och går inte att identifiera. Vem försöker sopa igen spåren efter sig?

Civilutredaren Harriet Vesterberg jobbar desperat för att hitta gärningsmannen. Samtidigt håller hon ett vakande öga på glömska pappa Eugen, och kämpar på med den vacklande relationen med advokaten Rikard, vars polerade yttre döljer en hemlighet. Parallellt med händelserna i Lerviken närmar sig ett politiskt toppmöte i Landskrona. Harriets chef Margareta inleder ett samarbete med en karriärlysten kommunalpolitiker, men Harriet misstänker att politikern har brunare värderingar än hon offentligt står för. Snart befinner sig Harriet i en desperat kamp mot klockan där hon står inför valet att bryta mot reglerna eller följa dem, med förödande konsekvenser som följd.

Skuggspelet är den andra fristående delen i Anna Bågstams deckarserie som utspelar sig i det lilla pittoreska fiskeläget Lerviken, med den roliga, bristfälliga, smygrökande civilutredaren Harriet i huvudrollen.

Läs mer

Skuggspelet

Anna Bågstam

Skuggspelet

Relaterade artiklar

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland