Sommarens bästa spänning

Datum

20 Juni 2018

Sommartider = spänningstider. Oavsett om du läser i hängmattan, behöver packa lätt inför utlandsresan eller vill ha en deckare när du sitter i ett regnigt torp så finns det något för dig.

Spion i familjen

Hon som inte vet
Karen Cleveland

En av vårens mest omtalade debuter skriven av en före detta CIA-anställd. Den innehåller allt för dig som älskar spionromaner: ryska infiltratörer, hemliga mappar och stora komplotter. Dessutom med en krydda av hotat familjeliv. En hyllad bladvändare!

Psykologiska thrillers

De sista rummen
Inger Frimansson

En kvinna vaknar upp i ett rum hon inte känner igen. Hon kan inte förstå hur hon hamnat där. Vart har hennes barn tagit vägen? Och var är hennes man, Hans? Inger Frimansson fångar i sin senaste psykologiska thriller mästerligt känslan av vilsenhet och instängdhet i det till synes vardagliga och triviala. Och rädslan för att det man allra helst vill dölja ska tränga upp till ytan.

Mannen i skuggorna
Phoebe Locke

Ett besinningslöst mord. En fruktansvärd vandringssägen. En hemsökt familj. Tre uppskakande händelser, sammankopplade av en skugglik figur. Detta är en högst beroendeframkallande och mörk spänningsroman! Inget att läsa när du är ensam i sommarstugan.

Mord i pittoresk idyll

Ögonvittnet
Anna Bågstam

Ett brutalt mord har begåtts i pittoreska fiskeläget Lerviken vid Öresund. En kvinna har avrättats och fått sina ögonlock upptejpade. Mordet sker dagen efter att Harriet Vesterberg flyttat in i sin pappas hus, ett stenkast från brottsplatsen. Plötsligt är Lerviken långt från den idyll där hon tillbringade sin barndoms somrar. Ögonvittnet är en tempofylld och spännande deckare som utspelar sig i Öresundstrakten, med en smart, rolig och ofullkomlig hjältinna som huvudperson.

Brott i storstaden

Nattskiftet
Michael Connelly

Ny serie av Connelly! Som lovande ung polis såg det ut som om Renée Ballard skulle kunna göra en spikrak karriär inom LAPD. Men när hon anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon, och nu är hon tvungen att ta de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. Hon börjar mot uttryckliga order att utreda brottsfall på egen hand under sin lediga tid. När hon gräver djupare i dem blir hon tvungen att konfrontera sina egna demoner och förstå varför hon aldrig någonsin är beredd att ge upp.

Historisk spänning

Farlig flyktväg
Arnaldur Indridason

Årets är 1943 och på Island kryllar det av amerikanska soldater. Ett lik spolas upp på stranden, en ung man misshandlas och en kvinna har försvunnit spårlöst. Kriminalinspektör Flovent och hans kanadensiska kollega Thorson inser snart att dessa vittskilda händelser tycks ha ett samband. Detta är den andra delen i serien om Flovent och Thorsonn som kommer i mitten av augusti. Samtidigt släpps de första delen, Det tyska huset, som pocket.

True crime

Svenska brott: Sommarstugemordet i Arboga
Thomas Bodström & Lars Olof Lampers

Sent på kvällen den 3 augusti 2016 kommer det desperata larmet från en 63-årig kvinna i sommarstugan vid Hjälmaren. ”Jag har fullt av hål i kroppen”, skriker hon till SOS-operatören. Det här blir upptakten till ett av de senaste årens mest omskrivna och sensationella mordfall. I boken Sommarstugemordet i Arboga i serien Svenska brott följer vi mordfallet och trådarna bakåt, därefter också rättegångarna i tingsrätten och hovrätten fram till domarna.

Tips: boken finns också som ljudserie!

Trivseldeckare

Rödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer
Minna Lindgren

På äldreboendet Aftonlunden i Helsingfors bor Siiri och Irma, två nyfikna damer i nittioårsålden. Nu har kocken på Aftonlunden, Tero, hastigt avlidit. Visserligen är döden alltid närvarande på äldreboendet, men en ung man i sina bästa år, 35 år gammal och helt frisk? Det är något som är lurt.

För dig som vill resa med lätt packing – sommarens pocketnyheter

Och blomstren dö
Rebecka Edgren Aldén

Det som skulle bli några härliga dagar på en idyllisk skärgårdsö blir inte som Gloria har tänkt sig. Stämningen bland öns bofasta är konstig och hon har en återkommande känsla av att vara iakttagen. En dag går Gloria förbi kollektivhuset där hon tillbringade somrarna som barn och gör en fasansfull upptäckt. En psykologisk thriller som inte går att lägga ifrån sig!

Inte ett farväl
Michael Connelly

Connellys hjälte Harry Bosch har gått i pension, men snart blir han uttråkad och börjar extraknäcka både som privatdetektiv och konsult åt polisen. Snart har pensionärstillvaron bytts ut mot två riktigt svåra och farliga fall; jakten på en ovanligt brutal våldtäktsman och en försvunnen, gravid kvinna. Finns som pocket från mitten av juli.